Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-11-2001 Politieberichten district Heerlen (HP 12.55 uur) Woensdag 14 november 2001

Brunssum, hennepkwekerij aangetroffen:
De politie heeft dinsdagmiddag 13 november 2001 in een woning aan de Kerkstraat te Brunssum een hennepkwekerij bestaande uit 221 planten aangetroffen. Na monsterneming en overleg met de officier van Justitie werden de planten vernietigd.
Na een vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij stelde de politie dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur een onderzoek in de betreffende woning in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 221 hennepplanten die beschenen werden door 15 assimilatielampen. De henneplucht werd uit de ruimte gezogen door een afzuiginstallatie. Verder trof de politie bijna een kilo gedroogde hennepknoppen aan en een weegschaaltje aan. Na monsterneming van de hennepplanten en overleg met de Officier van Justitie werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld. De planten werden vernietigd en de gedroogde hennep in beslag genomen. Tegen de 32 jarige bewoner, die dinsdagmiddag werd gehoord, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen, snelheidscontroles:
Op dinsdag 13 november 2001 heeft tussen 09.45 en 11.20 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Schelsberg te Heerlen. Van de 960 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 76 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur.
Tussen 13.50 en 15.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Passartweg te Heerlen. Hier werd de snelheid gemeten van 612 motorvoertuigen en bleken 63 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur.
28 bestuurder werden meteen staande gehouden waarbij zij het proces-verbaal meteen kregen uitgereikt. De andere snelheidsovertreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Brunssum, woninginbraak:
Op dinsdag 13 november 2001 heeft tussen 14.30 en 19.00 uur in een flatwoning aan de Europalaan te Brunssum een inbraak plaatsgevonden. Het slot in de toegangsdeur van de op de hoogste etage gelegen flatwoning werd geforceerd waarna de toegang tot de woning werd verkregen. De woning werd geheel doorzocht waarbij de inhoud van alle kasten en laden bekeken werd. Ontvreemd werden een keurentelevisie, een videorecorder, een stereo-installatie, een damesjas en enkele gouden juwelen. De bewoonster heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen, inbreker op heterdaad aangehouden:
Een 45 jarige inwoner van Landgraaf is in de nacht van dinsdag op woensdag op heterdaad door de politie aangehouden bij het plegen van een inbraak in een buurthuis gelegen aan de Limburgiastraat te Heerlen.
Getuigen meldden de politie woensdagmorgen omstreeks 03.15 uur dat een man een inbraak aan het plegen was in het buurtcentrum aan de Limburgiastraat te Heerlen. De inbreker had met een klinker een ruit naast de ingang van het centrum vernield. Door de ontstane opening kon deze daarna het buurthuis betreden. De getuigen die het glasgerinkel gehoord hadden waarschuwden daarop telefonisch de politie. In het centrum werd de inbreker door de politie aangetroffen waarna hij werd aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Hij bleek dezelfde nacht tevens ingebroken te hebben in de kantine van de voetbalvereniging gelegen in de Kakert te Landgraaf. Met een schroevendraaier forceerde hij een raam waarna hij de kantine kon binnengaan. Daar ontvreemdde hij diverse goederen die bij de inbreker werden aangetroffen. Ook de gebruikte schroevendraaier werd bij hem aangetroffen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Heerlen, diefstal uit kerk:
Vermoedelijk op dinsdagmorgen 13 november 2001 heeft een diefstal uit het gebouw van de Pancratiuskerk aan het Pancratiusplein te Heerlen plaatsgevonden. Aan de achterzijde in het gebouw van de kerk staat een maquette van de kerk welke omhuld is door een plexiglasdeksel. In de deksel is een gleuf aangebracht waarin kerkbezoekers een donatie kunnen doen om de restauratie van de kerk te kunnen bekostigen. De deksel is afgesloten middels een slot. Een onbekend gebleven persoon heeft ongezien het slot geforceerd en het gedoneerde geld uit de deksel weggenomen. Namens het kerkbestuur is van de diefstal aangifte gedaan. Geschat wordt dat er enkele honderden guldens aan bankbiljetten en muntgeld werd weggenomen.