VERILABS

DNA Vaderschapstest in Nederland op de markt

Iedereen kan zelf proef op de som nemen:

DNA vaderschapstest nu ook in Nederland op de markt

Amsterdam, 14 november 2001 - Vanaf deze week kan ook in Nederland iedere vader via een DNA-test laten vaststellen of hij daadwerkelijk de biologische vader van zijn kind is.

Om diverse redenen kunnen ouders ervoor kiezen om definitief zekerheid te krijgen over het ouderschap van een kind. In Nederland kan men nu voor voor een aanvaardbare prijs een test laten uitvoeren via Verilabs. Verilabs is een laboratorium dat werkt met de DNA-technologie die in de hele wereld wordt gebruikt voor onder andere forensisch onderzoek en vaderschapstests.

De laatste jaren heeft vooral in de Verenigde Staten de vaderschapstest aan populariteit gewonnen. Wereldwijd is één op de tien kinderen niet verwekt door de partner. In stedelijke gebieden kan dit zelfs oplopen tot één op de vier.

In de test wordt gekeken naar gebieden op het DNA, waarvan bekend is dat deze tussen mensen veel verschillen vertonen. Er is voor gekozen om gebieden te nemen die verder geen relevante functie hebben: aan de uitslag van de test is dus niet te zien of iemand erfelijke ziekten of afwijkingen heeft en de test kan dus alleen gebruikt worden voor de bepaling van verwantschappen.

Op basis van de test kan met 100% zekerheid worden aangetoond dat een vader niet de biologische vader van het kind is. Als de uitslag aangeeft dat de vader wel de biologische vader is, biedt de test een zekerheid van 99,995%.

Op internet is op www.verilabs.nl meer informatie over deze methode te krijgen. Op deze site kan ook een formulier worden aangevraagd om de test te doen.