Politiebericht Eindhoven e.o. 14-11-2001

1ePersberichtwoensdag14november2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten vechtpartij aangehouden
Dinsdagavond rond 20.20 uur zijn op de Woenselse Markt twee mannen, 36 en 38 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille trof de mannen daar vechtend aan. Bij het scheiden van de partijen trapte en sloeg de 38-jarige man naar de 36-jarige Eindhovenaar. De 36-jarige man liep naar zijn auto, pakte een wielsleutel en sloeg naar de 38-jarige man. Beiden zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Man rijdt in gestolen auto
Dinsdagavond om 22.00 uur is op het Baekelandplein een 25-jarige automobilist uit Eind-hoven aangehouden. Bij controle bleek dat de man in een gestolen auto reed. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte bedreiging aangehouden
Woensdagmorgen om 2.10 uur is in de tuin van een woning aan de Moreelselaan een 47-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij bedreigde daar de 20-jarige buurtbewoner met een keukenmes. De vader van de jongen wist het mes af te pakken en de 47-jarige man in bedwang te houden. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte overgebracht en ingeslo-ten in het politiebureau. Het mes is inbeslaggenomen. De 20-jarige bewoner klaagde over de herrie die de 47-jarige buurman maakte.

Helmond: Meisje lastig gevallen
Dinsdagmiddag rond 16.20 uur is op de Heeklaan een 15-jarige fietster uit Helmond lastig gevallen. Zij fietste daar richting Pastoor v.d. Elsenstraat. Plotseling voelde ze dat ze van achteren werd beetgepakt. Het meisje keek om en zag dat een onbekende jongen in haar bil kneep. Het meisje begon te schreeuwen en fietste snel door. Hierop draaide de jongen om en fietste snel weg richting kanaal.

Helmond: verdachte diefstal fiets aangehouden
Dinsdagmiddag om 13.00 uur is op de Deltaweg een 36-jarige man uit Helmond aangehou-den. Een agent zag dat de man daar een afgesloten fiets uit de fietsenstalling nam en daar-mee wegliep. De bij verdachte aangetroffen groot model kniptang is inbeslaggenomen. Ver-dachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Dinsdagmiddag rond 15.30 uur is in een winkel op de Veestraat een 41-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij nam daar een lederen jack, waarde fl. 352,30 weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De verdachte is overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Nuenen: Alcohol
Woensdagmorgen rond 0.15 uur is op de Opwettenseweg een 25-jarige snorfietser uit Nuenen gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 0,75 pro mille. De verdachte kreeg een geldboete van fl. 160,- opgelegd.

Maarheeze: Diefstal personenauto
Tussen dinsdagmiddag 17.45 en woensdagmorgen 7.15 uur is vanaf de oprit van een wo-ning aan de Bruine Akkers een rode personenauto, Volkswagen Vento CL, kenteken JV-VG-99, gestolen.

Beek en Donk: Inbraak in een woning
Tussen zaterdagmorgen 8.00 en dinsdagmorgen 8.00 uur is ingebroken in een woning aan de Anjerstraat. Het achterdeurslot is geforceerd. Uit de woning zijn sieraden en persoonsbescheiden gestolen.

Gemert: Verdachte aangehouden
Dinsdagmiddag rond 17.00 uur verscheen vrijwillig in het politiebureau aan de Komweg een 36-jarige Griek. De man wordt verdacht van het plegen van een inbraak op zondag 4 novem-ber jl in een stoffenwinkel aan de Molenstraat te Gemert. De verdachte is aangehouden en voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Someren: Diefstal tas
Woensdagmorgen rond 10.10 uur is van een 76-jarige man uit Ospel zijn tas gestolen. De man liep op het Wilhelminaplein over de markt. Hij kocht een trui en deed deze in zijn tas. Voor het invullen van een lot legde de man zijn tas naast zich neer. Toen hij het lot had ingevuld zag hij dat zijn tas verdwenen was. In de tas zat de trui.

Son: Inbraak in een bedrijf
Tussen dinsdagavond 21.00 en woensdagmorgen 7.45 uur is ingebroken in een bedrijf op de 5200. Aan de achterzijde is een ruit uit een deur genomen. Uit het pand verdwenen meer-dere monitoren.

Oirschot: Bromfiets met geweld afgepakt
Dinsdagavond rond 21.20 uur is van een 19-jarige jongen uit Oirschot zijn bromfiets afge-pakt. Hij reed over de Kempenweg naar de kruising St. Jorisstraat en Van Tuldenstraat. Uit tegenovergestelde richting kwam een bromfietser naar hem gereden. Op datzelfde moment kwam een bromfietser achter hem rijden. Direct daarop voelde hij een harde klap op zijn achterhoofd en kwam ten val. Hij zag dat de bromfietsers waren gestopt en dat drie jongens om hem heen stonden. Zij sloegen en schopten de jongen en een van hen dreigde hem met een mes. Vervolgens pakte een van de jongens zijn bromfiets en rende er hard mee weg. De andere jongens stapten op hun bromfiets en reden eveneens weg richting Keizerweg.