Gemeente Emmen


Persbericht: Kinderopvangplaatsen, 14 november 2001

Vier bedrijven geselecteerd voor kinderopvangplaatsen

September 2000 heeft de gemeenteraad besloten om 107 kinderopvangplaatsen openbaar aan te besteden. Twaalf initiatiefnemers hebben voor de sluitingsdatum van 30 juli 2001 een offerte ingediend. Een projectgroep van de gemeente Emmen heeft op grond van de in het bestek genoemde criteria de ingediende offertes beoordeeld. De gemeente heeft bij de beoordeling gebruik gemaakt van de expertise van het landelijke Waarborgfonds Kinderopvang. Uiteindelijk zijn er vier initiatiefnemers geselecteerd die in aanmerking komen voor een vervolgtraject.

Bij de beoordeling van de offertes is onder andere gekeken naar het pedagogisch beleidsplan, het ondernemingsplan, de prijsstelling, de aanvullende diensten (flexibele opvang, openingstijden, vakantie-opvang, etc.) en het implementatieplan. Naar aanleiding van de inhoudelijke beoordeling is een achttal initiatieven afgevallen, onder meer vanwege het ontbreken van essentiële gegevens. Met de overgebleven vier initiatiefnemers vindt de komende periode een vervolgtraject plaats. Daarna wordt een besluit genomen over de toewijzing van de kinderopvangplaatsen.

De aanbesteding

De gemeente kan het aantal kinderopvangplaatsen uitbreiden doordat zij van het Rijk hiervoor extra geld heeft ontvangen. De uitbreiding heeft betrekking op hele en halve dagopvang, buitenschoolse opvang, vakantieopvang en flexibele opvang. Het is de bedoeling dat de 107 kinderopvangplaatsen over meerdere aanbieders worden verdeeld. De doelen die de gemeente met het openbaar aanbesteden wenst te bereiken zijn onder andere:

- startende ondernemers in de gelegenheid te stellen een kindercentrum in Emmen te beginnen;

- eerlijke concurrentie verhoudingen te scheppen;
- een meer divers aanbod voor de gebruikers te bieden. De opvangplaatsen moeten uiterlijk 31 oktober 2002 gerealiseerd zijn. Per opvangplaats is een éénmalige investeringssubsidie van 9.300,- ( 4220,16) beschikbaar.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen