Politiebericht Venlo 14-11-2001
Mediabericht 14 november (15.25 uur)

Venray 11 Bekeuringen bij verkeerscontrole

VENRAY De politie heeft dinsdagavond een verkeerscontrole gehouden en hierbij 11 overtreders bekeurd. Twee bestuurders kregen een boete voor het overschrijden van de maximum snelheid, twee fietsers omdat zij geen licht voerden en zeven automobilisten voor het niet dragen van de verplichte autogordel. De actie is van 19.30 tot 23.00 uur gehouden op de Stationsweg en Noordsingel.

Maria Hoop Uitgebrande auto aangetroffen

MARIA HOOP De politie heeft dinsdagavond op de Vlaskuilseweg een uitgebrande auto aangetroffen. De brandende wagen werd door de brandweer geblust, waarna de politie aan de hand van het kenteken en het chassisnummer de herkomst vande auto kon traceren. De wagen bleek te zijn gestolen in Sittard.

Venlo Zonder rijbewijs en onverzekerd

VENLO De 23-jarige in Baexem wonende bestuurder van een personenauto en de 28-jarige in Helmond wonende eigenaar ervan zijn afgelopen nacht door de politie aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het rijden met een onverzekerde auto. Beide mannen werden omstreeks 04.10 uur door een politiepatrouille op de Roermondsepoort in Venlo staande gehouden en gecontroleerd. Daarbij bleek de bestuurder geen Nederlands rijbewijs te hebben, terwijl hij ook niet wist dat de auto onverzekerd was. De auto werd in beslag genomen. Bij controle aan het bureau bleek dat de bestuurder nog een openstaande boete had van 90 gulden, die meteen werd geïnd.

Venlo - Uitzending De Gouden Tip lost inbraak op

VENLO De uitzending dinsdagavond van het opsporingsprogramma De Gouden Tip heeft woensdagmorgen geleid tot de oplossing van een inbraak in een woning in Venlo. Een inwoonster van die stad herkende een gedeelte van de getoonde sieraden als haar eigendom. Enkele weken geleden werd ingebroken in haar woning waarbij voor tientuizenden guldens aan sieraden werd gestolen. De politie had de sieraden aangetroffen bij twee mannen en een vrouw uit Nieuwegein die in oktober in Tegelen op heterdaad waren betrapt bij een woninginbraak.

Verder kreeg de politie bruikbare informatie over de beroving van een automobilist in Roermond. Zes tips gingen in de richting van de gezochte zwarte Opel Kadett GSI. In twee gevallen werd concreet een kenteken genoemd. Ook over de beide inbraken bij Venlose juweliers kwam bruikbare informatie binnen. Een tip ging over de gestolen Fiat op de Mgr. Boermansstraat in Venlo en een kijker liet weten dat een onbekende hem recentelijk goud te koop had aangeboden. De politie Limburg-Noord gaat de tips, die als zeer bruikbaar kunnen worden gekwalificeerd, in de komende dagen verder onderzoeken.