Hoofd Bedrijfschap Ambachten

www.vaktoppers.nl online (31-10-'01)

Onlangs is dè site voor jongeren en jonge ouderen die een topper in een echt vak willen worden - www.vaktoppers.nl - online gegaan. De internetsite is opgezet om vooral jongeren, maar ook ouders, docenten en decanen een beeld te geven van ambachtelijke beroepen en de vele mogelijkheden die deze te bieden hebben. Het gaat hierbij om vakken waarbij vooral handmatige werkzaamheden een centrale rol spelen. Naast bijvoorbeeld edelsmeden gaat het dus ook om kappers, schoonheidsspecialisten, tandtechnici, opticiens en glazenwassers! Op www.vaktoppers.nl kun je als bezoeker terecht voor informatie over ambachtelijke opleidingen en beroepen, maar ook voor allerlei andere zaken, zoals verschillende games en puzzels en kun je zelfs in de zogenaamde "spiegel" een test doen.

De internetsite is een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) en de aangesloten ambachtelijke branches en vormt een onderdeel van het "Deltaplan ter versterking van ambachtelijke opleidingen".

Om de site te promoten, heeft het HBA twee flyers laten ontwikkelen: één voor jongeren (A.) en één voor beleidsmakers en intermediairs (B.; met algemene gegevens over de ambachtelijke sector). De flyers zijn in setjes van 50 aan te vragen bij het HBA (telefonisch 070 3371111 of per e-mail hba@hba.nl). (A. voor scholieren; B. voor beleidsmakers.)
---