Universiteit van Amsterdam


Benoeming bijzonder hoogleraar: dr. P.J. Werkhoven Gepubliceerd op woensdag 14 november 2001

Dr. P.J. Werkhoven (1959) is per 1 oktober 2001 benoemd tot bijzonder hoogleraar Multimedia interactie aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam. Het betreft een bestaande leerstoel, ingesteld aan de universiteit vanwege de Stichting Bèta Plus, die voorheen werd bezet door professor M.M. Chanowski.

Peter Werkhoven begon na zijn studie Experimentele natuurkunde aan de Universiteit Utrecht (UU), die hij in 1986 cum laude afrondde, aan dezelfde universiteit aan zijn promotieonderzoek. Hij promoveerde in 1990 aan de UU op het proefschrift 'Visual perception of successive order'.
Na twee jaar postdoc te zijn geweest aan het Psychology Department van de New York University werd hij postdoc aan het Utrechts Biofysica Instituut. Vanaf 1994 werkte Werkhoven bij TNO Human Factors als programmaleider en vanaf 1999 als hoofd van de afdeling Information processing. Sinds 2000 is hij directeur van TNO Multimedia & Telecommunicatie.
Als bijzonder hoogleraar zal Werkhoven een dag in de werk verbonden zijn aan de UvA. Deze leerstoel maakt het voor Werkhoven mogelijk om ideeën uit te werken rond nieuwe interactie- en presentatievormen voor multimedia, gebaseerd op technieken die deels zijn ontleend aan de virtual reality-wereld.
Bron: Persvoorlichting
vanharn@bdu.uva.nl