Universiteit van Amsterdam


Benoeming bijzonder hoogleraar: dr. L. Kuipers
Gepubliceerd op woensdag 14 november 2001
Dr. L. Kuipers (1967) is per 15 november 2001 benoemd tot bijzonder hoogleraar Experimentele halfgeleiderfysica aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het betreft een leerstoel bij het Van der Waals-Zeemaninstituut, ingesteld aan de universiteit vanwege de Stichting Bèta Plus, die voorheen werd bezet door prof. dr. C.A.J. Ammerlaan.

Laurens Kuipers rondde zijn studie Natuurkunde aan de UvA in 1990 cum laude af. Daarna begon hij aan het FOM-Instituut voor Atoom- en Molecuulfysica (AMOLF) zijn promotieonderzoek.
Hij promoveerde in 1994 aan de UvA op het proefschrift 'Surface dynamics studies with a high-temperature, high-speed STM'. Daarna ging hij als Oppenheimer Fellow naar de Cavendish Laboratory in Cambridge (VK), vervolgens als 'lecturer' naar de University of Birmingham. In 1997 werd hij universitair docent aan de Universiteit Twente. In 2000 volgde een aanstelling als universitair hoofddocent en werd hij tevens programmadirecteur van de nieuwe onderzoekslijn Advanced Photonic Structures aan het onderzoeksinstituut MESA+ van de Universiteit Twente. Kuipers blijft verbonden aan de Universiteit Twente, het hoogleraarschap in Amsterdam behelst een dag in de week. Bron: Persvoorlichting