Ingezonden persbericht

FIBERCORP TEKENT CONTRACT MET CMG ALS EERSTE CORPORATE KLANT OP HAAR

NETWERK IN AMSTERDAM

Dark Fiber ­ een aantrekkelijke optie voor Corporate klanten

Amsterdam / Brussel, 14 november 2001 ­ FiberCorp, de internationale specialist in glasvezelverbindingen, heeft een belangrijk contract getekend met een corporate klant voor haar Amsterdams netwerk dat voltooid werd in juni 2001.
CMG, gespecialiseerd in IT -en Telecommunicatie consultancy zal een Dark Fiber verbinding laten aanleggen tussen haar hoofdzetel in Hoofddorp en Amstelveen.

De Dark Fiber is aan beide kanten gelinkt met Cisco routers, zo wordt de noodzaak om extra Gigabit Ethernet apparatuur te moeten aankopen vermeden. De enige vereiste apparatuur zijn enkele plug-in kaarten. Een ringconstructie zal een maximale veiligheid bieden. "FiberCorp heeft een zeer scherpe prijs voorgesteld voor een Dark Fiber totaaloplossing die schaalbaar is volgens onze wensen en die ons een volledige controle biedt over ons interne communicatienetwerk", zegt Frits Venderbosch, Adjunct Directeur CMG Diensten, Divisie Central Information Services.

Armand Bogaarts, Chairman en CEO van FiberCorp geeft het volgende commentaar: "Wij denken dat de tijd gekomen is om een einde te maken aan de mythe dat Dark Fiber oplossingen enkel een optie zouden zijn voor de carriermarkt. Ons contract met CMG toont aan dat Dark Fiber een aantrekkelijke mogelijkheid is voor corporate klanten die verschillende locaties willen verbinden met een veilig, snel en betrouwbaar netwerk." CMG 's leidende positie in levering van zakelijke informatie services maakt hen tot een bijzonder interessante klant voor FiberCorp, aangezien een succesvolle implementatie van het contract allicht een sneeuwbaleffect zal kennen en er zo meer en meer corporate klanten zullen worden aangetrokken tot Dark Fiber oplossingen.

Over FiberCorp:
FiberCorp streeft ernaar marktleider te worden in Dark Fiber connectiviteits-oplossingen in stedelijke gebieden. Op dit moment bezit FiberCorp meer dan 1.000km strategisch gepositioneerde Dark Fiber in België, Nederland en Duitsland. Of het nu gaat om storage oplossingen, centrale applicaties, corporate databases of toegang naar service providers, FiberCorp biedt de Dark Fiber die, samen met Gigabit Ethernet of andere transmissie-apparatuur, een einde maakt aan de flessenhals van de bandbreedte.
FiberCorps businessplanning bestaat uit het verbinden van alle belangrijke telecompunten in een bepaald geografisch gebied. Zo wordt een brede waaier van connectiviteit beschikbaar voor carriers en corporate klanten. Als specialist in Dark Fiber levering, begrijpt FiberCorp de wensen van elke individuele klant en is zij in staat oplossingen op maat te identificeren en te implementeren. In combinatie met vernieuwende onderhouds- en herstelsystemen is het resultaat ongelimiteerde bandbreedte op een efficiënt, flexibel en betrouwbaar netwerk.
Naast het management zijn FiberCorps aandeelhouders ABN Amro, BNP Paribas en GE Capital. Het hoofdkantoor bevindt zich in Brussel. Meer informatie op www.fibercorp.net

Over CMG:
CMG is een wereldwijd opererende Informatie & Communicatietechnologie (ICT) groep, met een leidende positie in zowel zakelijke ICT-dienstverlening als in oplossingen voor draadloos dataverkeer. CMG levert haar diensten en oplossingen binnen een breed scala aan markten, waaronder financiële dienstverlening, transport, telecommunicatie, media, petrochemische industrie, utiliteitsbedrijven, retail, productiebedrijven en overheden. De Groep biedt ook lange termijnbeheer van bedrijfsprocessen, van salarisverwerking, call centra en netwerken tot het beheer van infrastructuren, applicatie-onderhoud en hosting services. Het bedrijfsonderdeel CMG Wireless Data Solutions heeft een leidende positie in wireless messaging en gateway producten, mobile internet en e-mail, cell broadcast en customer care & billing systemen.

CMG is opgericht in 1964 en heeft hoofdkantoren in Londen en in Hoofddorp. Het bedrijf implementeert en ondersteunt applicaties voor klanten wereldwijd, vanuit vestigingen in 17 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen en in Amsterdam.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met : CMG Nederland B.V., Erna van Bruggen, Adjunct Directeur Marketing, Communicatie & Recruitment telefoon : 020­50 33 000, e-mail: erna.van.bruggen@cmg.nl

Steijger.communications
Media- and Public Relations Consultancy
P.O. Box 118
3890 AC Zeewolde, the Netherlands
Tel: +31 36 523 5330
Fax: +31 36 523 5331
http://www.steijger.com

Contact:
Barbara McLaughlan ­ FiberCorp
Tel. +32(0)2.307.10.96 (direct nummer
+32(0)476.55.50.95 (mobile)
Fax. +32(0)2.307.10.10
e-mail: barbara.mclaughlan@fibercorp.net

Steijger.communications
Tel. +31(0)36.523.53.30
Fax. +31(0)36.523.53.31