Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-11-2001 Politiebericht uitgifte vals geld te Heerlen (HP 16.35 uur) Woensdag 14 november 2001

Heerlen, vals geld:
Deze maand zijn in Heerlen zeven bankbiljetten uitgegeven die vals bleken te zijn. Het betroffen 1 maal een bankbiljet van fl 1000,-, driemaal een bankbiljet van fl. 100,- en driemaal een bankbiljet van fl. 50,-. De politie heeft zaterdag 10 november 2001 een man aangehouden die een prostituee in Heerlen betaalde met een vals bankbiljet van fl. 100,-. Voor zover bekend heeft de man, een 26 jarige inwoner van Hoensbroek, alleen het bankbiljet van fl 100,- uitgegeven en zich verder niet schuldig gemaakt aan de uitgifte van de andere bankbiljetten.
De bankbiljetten werden uitgegeven aan kleine winkeliers, in cafes of werden aangetroffen bij de telling van dagopbrengsten die aan banken ter beschikking werden gesteld. Vaak is het moeilijk om valse bankbiljetten te herkennen, maar bij vergelijking met echte biljetten blijken de valse biljetten snel op te vallen. Met name het kleurverschil valt dan snel op. De valse biljetten zijn vaak fletser van kleur terwijl als men de bankbiljetten betast er bij de valse biljetten geen relief aanwezig is. Valse biljetten knisperen niet zoals echte bankbiljetten. Ook ontbreekt bij valse briefjes het watermerk.
Vanmorgen werd een van de bankbiljetten van fl 50,- uitgegeven op de Markt te Heerlen.
De politie waarschuwt alert te blijven bij het aannemen van bankbiljetten.