Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-11-2001 Politieberichten district Kerkrade (HP 16.00 uur) Woensdag 14 november 2001

Landgraaf, rijden onder invloed op bromfiets:
De politie heeft dinsdagavond 13 november 2001 tegen een 21 jarige inwoner van Landgraaf proces-verbaal opgemaakt wegens diverse verkeersovertredingen en het rijden onder invloed. De inwoner van Landgraaf reed dinsdagavond omstreeks 20.15 uur op zijn bromfiets over het Raadhuisplein Landgraaf, zijnde een voetgangerdomein. De bestuurder droeg geen helm en bij een controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat of een rijbewijs. De bromfietsbestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau. Tijdens zijn verhoor bleek dat de bestuurder behoorlijk naar het gebruik van alcohol rook. De daarop afgelegde ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van bijna 1 promille. Bij een controle van de personalia van de bestuurder bleek dat hij nog een gevangenisstraf moest uitzitten van 42 dagen. De man werd daarop ingesloten in afwachting van zijn plaatsing in het Huis van Bewaring. Wegens de gepleegde overtredingen en het rijden onder invloed werd hem proces-verbaal aangezegd.

Landgraaf, softdrugs in woning:
In een woning aan de Nieuwstraat te Kerkrade heeft de politie dinsdagavond 13 november 2001 een 26 jarige inwoner van Kerkrade aangehouden die in het bezit was meer dan een kilo softdrugs. De politie stelde dinsdagavond omstreeks 20.00 uur, naar aanleiding van klachten van buurtbewoners dat er vanuit de betreffende woning drugs verkocht zouden worden, een onderzoek in. In de woning werd een gebruikersruimte aangetroffen ingericht voor het gebruik van drugs ter plaatse. In deze ruimte werden vijf personen aangetroffen die allen bezig waren met het roken van softdrugs. Er werd in deze ruimte verder 250 gram hasjiesj en ruim 40 gram marihuana aangetroffen bestemd voor de verkoop. Elders in het pand werd een 26 jarige inwoner van Kerkrade aangetroffen die 550 gram hasjiesj en 950 gram marihuana, naar een vordering de aanwezig voorraad softdrugs uit te leveren, deze aan de politie overhandigde. Tegen deze inwoner wordt op grond van de Opiumwetgeving proces-verbaal opgemaakt. De softdrugs zijn in beslag genomen.

Kerkrade, snelheidscontrole:
Op dinsdag 13 november 2001 heeft tussen 09.40 en 10.20 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Roderlandbaan te Kerkrade. Van de 114 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 32 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid bleek 78 km per uur te zijn.

Tussen 12.00 en 13.00 uur werd gecontroleerd op de Koningsweg te Kerkrade waar een tijdelijk beperking van de snelheid is ingevoerd in verband met wegwerkzaamheden. Er geldt een snelheid van 30 km per uur. Dit is gedaan omdat tijdelijk de fietsers en bromfietsers over de rijbaan moeten rijden omdat het fietspad is afgesloten. Van de 246 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 180 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid. De hoogste snelheid bleek 84 km per uur te zijn. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Eygelshoven, offerblok uit kapelletje gestolen: Vermoedelijk op maandag of dinsdag heeft een diefstal plaatsgevonden uit het kapelletje gelegen aan de Coelgroevenstraat te Eygelshoven. De beheerder van het kapelletje ontdekte dinsdagmorgen dat de gehele offerblok was ontvreemd. Vermoedelijk bevatte het offerblok slechts fl 10,-. Van de diefstal is aangifte bij de politie gedaan.