HUMANITAS

Smalle school, breed genoeg?

Smalle school, breed genoeg? - School als schakel in de opvoeding

Op woensdag 14 november vindt de zesde editie van de Nationale Jeugdlezing plaats met dit jaar als titel:
Smalle school, breed genoeg? - School als schakel in de opvoeding. De Jeugdlezing wordt georganiseerd door Humanitas en Trouw.

De samenleving kampt met een gebrek aan sociale cohesie. Hoogleraar Onderwijskunde Geert ten Dam geeft aan dat zowel opvoeding als onderwijs onder vuur liggen. Vijfentwintig jaar onderwijsachterstandenbeleid heeft te weinig opgeleverd. En in de samenleving als geheel is een opvoedingsvacuüm ontstaan. Wie is er nu eigenlijk verantwoordelijk voor de opvoeding van de kinderen? Ten Dam verdedigt in haar lezing de stelling dat het 'gat in de opvoeding' vooral achterstandsleerlingen treft. De school zou volgens haar hier meer aangelegen moeten laten liggen. Niet alleen door het organiseren van allerlei buitenschoolse activiteiten, maar ook door de eigen pedagogische ruimte beter te benutten.

Na de lezing wordt het debat geopend door Ben Rensen, jeugd- en schoolarts en Brecht van Hulten, presentator en redacteur van het NOS jeugdjournaal.
Spreker en debaters worden aan de tand gevoeld door Ineke van der Wel, voorzitter van Humanitas, die de toehoorders hierbij actief zal betrekken.

Gezien de grote belangstelling (de publieke inschrijving is inmiddels gesloten) worden journalisten uitgenodigd om hun komst telefonisch te melden aan Loes Meijer, 020-5231100, of per e-mail via l.meijer@lb.humanitas.nl

De Nationale Jeugdlezing 2001 vindt plaats op:
Woensdag 14 november, van 15.00 uur tot 17.00 uur. De Rode Hoed
Keizersgracht 102
Amsterdam

Meer informatie over Humanitas kunt u krijgen via Rudy Schreijnders op
020-5231100


05 nov 01 14:06