Gemeente Deventer

Minister Van Boxtel opent internetcorners

De minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid, mr. R.H.L.M. van Boxtel heeft vorige week woensdag bij de Molukse stichting voor samenlevingsopbouw, de Stichting Masohi, de eerste van een serie van 35 internetcorners in Deventer geopend. De internetcorner maakt deel uit van het programma ?digitale trapvelden? waarvoor minister Van Boxtel landelijk ruim twintigmiljoen gulden beschikbaar heeft gesteld.

De gemeente wil met de internetcorners haar inwoners stimuleren gebruik te maken van de mogelijkheden van informatie- en communicatietechnologie. Cursussen en vrije toegang moeten dit bevorderen. Naast de Rijksbijdrage draagt de gemeente door een subsidie van CAI Media zelf een half miljoen gulden bij aan het project. Behalve in het gebouw van de stichting Masohi kunnen ook wijkbewoners in de buurt van onder meer het activiteitencentrum De Elegast, jongerencentrum Colors hun computervaardigheden ontwikkelen.

Met het plaatsen van een tekst op de internetsite van de gemeente heeft de minister het officiële startsein voor het gebruik van de internetcorners gegeven. Daarnaast heeft hij de winnaars van een geldprijs voor de ontwikkeling van een eigen website bekendgemaakt. De winnaars zijn: op de eerste plaats sport- en recreatiecentrum De Scheg, op de tweede plaats SV Turkse Kracht en op de derde plaats Café Spikker uit Lettele.

Het bezoek aan de internetcorner maakt deel uit van een werkbezoek dat de minister aan Deventer bracht. Regelmatig bezoekt de minister steden in het kader van het grotestedenbeleid.

Prijsvraag

Op de pagina Deventer Nu in de Stadskrant en op de internetsite www.deventer.nl stond in enkele voorgaande edities een prijsvraag waarmee inwoners van Deventer de naam van de locatie van de opening konden raden. Hiermee maken de deelnemers kans op een computer met een jaar lang gratis een abonnement voor een internetaansluiting. Wethouder G. Hiemstra heeft de winnaar van de prijsvraag bekendgemaakt en vervolgens gechat met islamitische jongeren. De winnaar van de prijsvraag is R.N. Hansen.