Arcares


Verzorgingshuis ontvangt kwaliteitslabel

Persbericht Arcares, 12 november 2001

Op woensdag 14 november 2001 om 14.30 uur ontvangt verzorgingshuis De Boshof in Assen het WoonZorg Kwaliteitslabel. Mevrouw mr. N.A. Peters, directeur van VDB Nederland, reikt dit 42e kwaliteitslabel uit. Het kwaliteitslabel is een initiatief van Arcares (brancheorganisatie van verpleeg- en verzorgingshuizen), de LOC (landelijke organisatie van cliëntenraden) en VDB Nederland (beroepsorganisatie directies zorgsector). Een onafhankelijk visitatieteam toetste De Boshof in juni 2001.

Het visitatieteam heeft gedurende haar driedaags bezoek een organisatie aangetroffen die anticipeert op nieuwe ontwikkelingen door het aanbieden van diverse zorgvormen. Psychiatrische meerzorg, kortdurende verpleeghuiszorg/verzorgingshuiszorg en het opzetten van een hospice zijn hier manifeste voorbeelden van. Opvallend binnen De Boshof is de tevredenheid van medewerkers. De Boshof investeert aantoonbaar in haar medewerkers; scholing, het betrekken van medewerkers bij de organisatie en aandacht voor de fysieke omstandigheden waarin werkzaamheden verricht dienen te worden zoals de bedrijfsfitnessruimte. De tevredenheid van medewerkers uit zich feitelijk in een laag ziekteverzuimpercentage en een gering personeelsverloop, concludeerde het visitatieteam. Ook cliënten van De Boshof blijken heel tevreden. Cliënten ervaren dat zij respectvol bejegend en goed geïnformeerd worden. De Boshof besteedt veel aandacht aan het fysieke, psychische en sociale welbevinden van cliënten. Kortom, De Boshof staat voor een uitstekende woon- en werkomgeving. De Boshof is een autonoom bedrijfsonderdeel van Stichting GGZ Drenthe geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg. Het visitatieteam vindt het bewonderenswaardig dat een relatief klein bedrijfsonderdeel van een grote organisatie als GGZ Drenthe het initiatief heeft genomen om het visitatietraject aan te gaan.

Het WoonZorg Kwaliteitslabel
Het kwaliteitslabel wordt uitgereikt aan zorginstellingen die voldoen aan een groot aantal kwaliteitseisen, bijvoorbeeld op het gebied van de zorgverlening aan cliënten en de betrokkenheid van het personeel bij de organisatie. Het oordeel van cliënten over de zorg- en dienstverlening wordt hier nadrukkelijk bij betrokken. Visitatie vindt plaats op basis van het HKZ-schema Verzorgingshuizen. De kwaliteit wordt getoetst door onafhankelijke deskundigen in een drie dagen durend onderzoek.

Datum: 22/11/2001