Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persuitnodiging Conferentie 'Boeren met Toekomst' 14-11-2001

8 november 2001 -
Vertegenwoordigers uit de gehele productieketen van primaire producent tot supermarkt zullen aanwezig zijn, naast vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en het openbaar bestuur. De deelnemers bespreken de kansen en belemmeringen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en kijken daarbij zowel naar de markt, de agrarische sector als de overheid. De conferentie moet resulteren in een serie aanbevelingen voor de minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Minister L. J. Brinkhorst zal ´s middags de aanbevelingen van de conferentiedeelnemers in ontvangst komen nemen en hierop een eerste reactie geven.

Tijdens de conferentie worden ook de resultaten bekendgemaakt van de speciale LNV- internetdiscussie over dit onderwerp, die in drie weken tijd in totaal 445 reacties heeft opgeleverd.

Conferentievoorzitter is Eisso Woltjer, voormalig Europarlementariër en Tweede Kamerlid.

Programma:

10.30 uurOntvangst

11.00 uurOpening conferentie

11.10 uurReferaat dhr. J.A.A.K. Gabriëls, minister van Economische Zaken, Buitenlandse Handel en Huisvesting in Vlaanderen en voormalig Belgisch minister van Landbouw en Middenstand.
11.25 uurVideoproductie Boeren met Toekomst

11.40 uurPresentatie resultaten internetdiscussie
12.00 uurBegripsbepaling maatschappelijk verantwoord ondernemen
13.45 uurDiscussie in focusgroepen

14.45 uurPauze

15.00 uurPlenaire terugkoppeling en vaststelling aanbevelingen
16.15 uurAanbieding aanbevelingen aan minister L.J. Brinkhorst
17.00 uurAfsluiting

Na afloop van de conferentie zijn minister Brinkhorst en conferentievoorzitter Woltjer beschikbaar voor de vertegenwoordigers van de pers, die overigens gedurende de gehele dag welkom zijn. Mocht u voornemens zijn de conferentie bij te wonen, dan wordt u verzocht dit te melden bij Gerard Westerhof, persvoorlichting LNV, 070-3784515

Conferentie Boeren met toekomst
woensdag 14 november 2001
aanvang 10.30 uur
Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250
Maastricht