Gemeente Utrecht

CENTRUM WOENSDAG MOEILIJK BEREIKBAAR

In verband met het bezoek van Z.K.H. Prins Willem Alexander en zijn verloofde mevrouw Máxima Zorreguieta a.s. woensdag 14 november aan de stad Utrecht, zal het centrum vanaf 11.00 uur moeilijk bereikbaar zijn voor auto's. Bij het centraal Museum wordt de Lange Nieuwstraat van Agnietenstraat tot Domplein afgesloten. Ook is er geen verkeer mogelijk rond de Mariaplaats . Vanaf de Mariaplaats gaat het gezelschap per bus via de Catharijnesingel en het Vredenburg/Lange Viestraat naar de Oudegracht. Deze route is niet afgesloten. Het paar stapt uit bij de Drakenburgstraat en wandelt van daar naar het Stadhuis. De dranghekken staan aan de winkelzijde. Het is ook mogelijk om het paar te zien vanaf de overkant van de gracht.

De politie raadt belangstellende kijkers langs de route aan vooral achter de dranghekken te blijven en de aanwijzigen op te volgen. Langs elke route zijn er speciale vakken gereserveerd de pers. Het publiek mag hier niet in. Achter deze vakken gaan staan is niet aan te raden. Op het moment dat het paar langs komt zal men van achter de persvakken niet veel kunnen zien.

Afsluitingen voor het verkeer

Vanaf 10.00 uur worden de volgende straten afgesloten voor verkeer
* in Pijlsweerd: Tiendstraat vanaf de Amsterdamsestraatweg, Zilvergeldstraat, Houtstraat, Balkstraat, Plankstraat, Harpstraat vanaf nummer 65 tot de Balkstraat, Polderstraat, Warmoesstraat tot de Oudenoord, Hovenierstraat met de parkeervakken achter het buurthuis;
* bij het Centraal Museum: Lange Nieuwstraat (oostzijde) van Agnietenstraat tot Domplein;
* de route naar het Conservatorium: gedeelte van het Domplein, Servetstraat, Lichte Gaard, Vismarkt, Maartensbrug, Lijnmarkt, Choorstraat.
* bij het Conservatorium: Mariaplaats bij de nummer 5 tot en met 9;
* in de binnenstad: Drakenburgstraat, Oudegracht (oostzijde), Ganzenmarkt, Stadhuisplein.

Parkeren

Sinds vorige week vrijdag staan aan het begin van de afgesloten straten gele aankondigingsborden. Het parkeren is vanaf 07.00 uur niet meer mogelijk, laden en lossen ook niet.

Publiek

Het publiek kan het paar toezwaaien langs de wandelroutes in Pijlsweerd en de Oudegracht/Ganzenmarkt/Korte Minrebroederstraat . De tijden zijn:
* 13.00 uur aankomst Houtstraat - hoek Zilvergeldstraat. Wandeling naar buurthuis De Balk
* 13.10 uur aankomst buurthuis De Balk, Balkstraat
* 13.50 uur vertrek van buurthuis De Balk
* 14.00 uur het Nicolaaskerkhof, voor het Centraal Museum
* 14.25 uur vertrek bij Centraal Museum
* 14.30 uur aankomst Zadelstraat/hoek Mariaplaats
* 15.20 uur vertrek gebouw Kunsten en Wetenschappen
* 15.25 uur aankomst op de Oudegracht, hoek Drakenburgstraat
* 15.40 uur aankomst Stadhuis, Korte Minrebroederstraat
* 17.00 uur vertrek vanuit het Stadhuis
Openbaar vervoer

Lijn 2 rijdt tussen 12.00 en 18.00 uur een alternatieve route via de Catharijnesingel. De bus zal stoppen bij de bestaande haltes langs die route.

Stadhuis gesloten

Het stadhuis is woensdag tussen 12.00 uur en 17.30 uur gesloten., evenals het Informatiecentrum Utrecht

De fietsenstalling U-stal onder het stadhuis is niet bereikbaar tussen 11.00 en 17.30 uur.

Utrecht, 12 november 2001