PERSBERICHT - IAAPA HALL OF FAME - J">

Bemnoom is opgenomen in de hall of fame van de IAAPA Ingezonden persbericht


http-equiv=Content-Type>E-
href=file://C:\PROGRA~1\Common~1\Micros~1\Briefpapier\>

src="cid:00ba01c16dae$ccb2ede0$4b0a0a0a@secretariaat" width=331> PERSBERICHT - IAAPA HALL OF FAME - J.H.
BEMBOOM.
Slagharen / Orlando (USA), woensdag 14 november 2001. De grondlegger van ATTRACTIEPARK SLAGHAREN; J.H.
"HENK" BEMBOOM, is vandaag opgenomen in de HALL OF FAME van de INTERNATIONAL ASSOCIATION OF AMUSEMENT PARKS AND ATTRACTIONS (IAAPA).

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van deze internationale organisatie (met meer dan 5600 leden in 101 landen) viel deze eer aan Henk Bemboom als eerste nog in leven zijnde Nederlander te beurt. Anton Pieck werd enkele jaren eerder al postuum deze onderscheiding toegekend. Ieder jaar worden slechts drie postume en één nog in leven zijnde park-pionier opgenomen en het is zonder meer de meest prestigieuze onderscheiding in de bedrijfstak.

Deze internationale hulde is een blijk van waardering voor de bijzondere betekenis van Bemboom voor de amusementsindustrie, liet ROY GILLIAN (voorzitter van het IAAPA Hall of Fame comité) weten tijdens de grootste jaarlijkse bijeenkomst van deze bedrijfstak.

Voor Bemboom kwam het eerbetoon als een verrassing. Hij was vooraf niet ingelicht over het feit dat hij werd opgenomen in de HALL OF FAME. Bemboom werd gehuldigd wegens zijn pionierswerk op het gebied van attractieparken. Hij introduceerde als eerste het principe van de all-in-entreeprijs en met groot succes. Andere parken in binnen- en buitenland volgden dit voorbeeld spoedig, tegenwoordig is het systeem niet meer weg te denken en vindt iedereen het niet meer dan normaal dat alle attracties in de prijs van het entreekaartje zijn inbegrepen. Dat was vroeger echter anders en moest overal apart voor worden betaald. Ook zijn concept van vakantiehuisjes samen met een pony was en is nog steeds uniek.

Eerder dit jaar werd de oprichter van ATTRACTIEPARK SLAGHAREN al voor zijn verdiensten beloond met een onderscheiding van de BALPPA (British Association of Leisure Parks, Piers and Attractions). Vorig jaar kreeg hij de ereprijs van de VDV (Verband Deutscher Vergnügungsanlagenhersteller e.V.) Die prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan personen die een onmiskenbare bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en popularisering van attractieparken. Bemboom ontving de Duitse ereprijs eveneens voor het invoeren van de all-in-entreeprijs en omdat hij al vanaf aanvang tachtiger jaren druk bezig was met het internationaliseren van zijn bedrijf.

In de loop van de middag hopen wij vanuit Orlando foto's te ontvangen.
Voor meer informatie over IAAPA zie:
href="http://www.iaapa.org">www.iaapa.org

E-mail
:
href="mailto:secretariaat@attractiepark-slagharen.nl"> face=Arial>secretariaat@attractiepark-slagharen.nl

Http
:
href="http://www.attractiepark-slagharen.nl"> face=Arial>www.attractiepark-slagharen.nl

Tel
: +31 (0)523-683000

Fax
: +31 (0)523-682400

Embedded Content: Persbericht.gif: 00000001,57e87ef2,00000000,00000000