Euronext Brussels

Persberichten - 15/11/2001

Sait-Stento wint beveiligingscontract voor het hoofdkwartier van CNN

Sait-Stento wint beveiligingscontract voor het hoofdkwartier van CNN

Brussel/Oslo, 14 november 2001 SAIT-STENTO (Euronext: SAIT, OSE: SAI) heeft vandaag bekendgemaakt dat haar filiaal in de Verenigde Staten een contract heeft binnengehaald voor de levering van beveiligingscommunicatie voor het CNN Center in Atlanta, Georgia (Verenigde Staten). Het beveiligingscommunicatiesysteem van SAIT-STENTO zal integraal deel uitmaken van het toegangscontrolesysteem waarmee het gebouw wordt beveiligd. Het contract met CNN bevestigt de toonaangevende positie van SAIT-STENTO op het gebied van communicatie- en veiligheidssystemen. De waarde van het contract werd niet bekendgemaakt.

De eisen die men tegenwoordig stelt aan betrouwbare beveiligingssystemen worden steeds complexer. De toewijzing van dit contract bevestigt ons vermogen om communicatie-oplossingen te leveren met geïntegreerde beveiligingssystemen. Het bewijst eens te meer de uitstekende kwaliteit die we leveren op het gebied van engineering, product en service, zegt Liselott Kilaas, CSS Business Unit Manager van SAIT-STENTO. SAIT-STENTO heeft reeds beveiligingssystemen geleverd aan de U.S. Navy, het Kapitool in Washington en de U.S. Federal Reserve Bank.

Het CNN Center gebruikt SAIT-STENTOs ALPHACOM digitale intercom switch in zowel het CNN Center als in de Turner Broadcasting System Locations. CNN beschikt over een parkeergarage van vier verdiepingen, waarbij noodoproepapparatuur van SAIT-STENTO geïnstalleerd werd in de trappenhuizen, bij de liften en aan alle ingangen naar het gebouw.

Het beveiligingssysteem laat de beveiligingsdienst toe om toegang tot het gebouw te verlenen of te weigeren. Indien de toegangskaart van een werknemer niet werkt of wanneer de toegang wordt geweigerd, wordt de centrale beveiligingsdienst door een oproep via het AlphaCom-systeem onmiddellijk op de hoogte gebracht. In geval van een oproep, treedt er via Alphacom een videocamera in gesloten circuit in werking, waardoor de beveiligingsdienst audiovisueel contact krijgt met de persoon die toegang vraagt. Op deze manier kan het veiligheidspersoneel toegang verlenen of weigeren, en indien nodig, een veiligheidsagent ter plaatse sturen. Door de recente terreuraanslagen in de VS heeft CNN Center momenteel zijn deuren gesloten voor toeristen. SAIT-STENTO was voor dit project in competitie met een aantal andere bedrijven en won het contract door de gemakkelijke interface van haar systeem met CCTV en glasvezel.

Bron: Sait-Stento
Provider: Euronext Brussels