Gemeente Amsterdam


---
|
Stimuleringsmaatregelen voor vertoning kwaliteitsfilms in Amsterdam

Stimuleringsmaatregelen voor vertoning kwaliteitsfilms in Amsterdam

Om de vertoning van kwaliteitsfilms in Amsterdam extra te stimuleren wordt door het college van B&W 155.000 gulden (¤ 70.335) beschikbaar gesteld. Dit staat in het 'Plan van Aanpak Filmvisie'. In november 2000 concludeerde de wethouder Cultuur, Saskia Bruines, naar aanleiding van het rapport 'Filmvisie Amsterdam' dat het filmbeleid in Amsterdam een impuls nodig heeft.

Bruines: "Het rapport heeft terecht veel aandacht voor het versterken van de vertoning en de programmering. Het ontbreekt de filmtheaters en andere plekken waar kwaliteitsfilms worden vertoond aan voldoende financiële en personele middelen. Een deel van het beschikbare budget 'Film' uit het Kunstenplan (155.000 gulden = ¤ 70.335,93) zal hiervoor worden ingezet."

Een goed contact met en inzicht in de filmsector zijn gewenst voor de verdere beleidsontwikkeling. Daarom wordt op initiatief van de Dienst Welzijn Amsterdam, afdeling Kunst en Cultuur, een overleg gestart om samen met de Dienst Binnenstad, de stadsdelen en vertegenwoordigers van de Vereniging van Locatiemanagers (uitvoerders van filmproducties) tot een verbetering van de randvoorwaarden voor filmproducties te komen, met name op het terrein van de vergunningverlening en coördinatie. Het bestaande overleg met de Federatie Filmbelangen wordt voortgezet en geïntensiveerd om het filmbeleid verder handen en voeten te geven. Daarnaast zal het college zich inzetten om samen met het ministerie van OC&W en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten een incidentele oplossing te vinden voor de huurverhoging van 2003 en 2004 voor het pand van het Maurits Binger Instituut. Op 21 november bespreekt de Raadscommissie Cultuur de plannen.

Marleen Nieuwenhuis

^


-

© gemeente Amsterdam - 14-11-2001