Gemeente Leiden

Positiedocument Wonen voor de Leidse Regio en de Duin- en Bollenstreek

Op woensdag 14 november 2001 presenteert de bestuurlijke Werkgroep Wonen het Positiedocument Wonen voor de Leidse Regio en de Duin- en Bollenstreek. De presentatie van dit document vindt plaats in de B&W-kamer van het Leidse Stadhuis, aanvang 12.00 uur.

De bestuurlijke werkgroep Wonen is ingesteld door de Provincie Zuid-Holland en de samenwerkingsorganen Leidse Regio en Duin- en Bollenstreek. De werkgroep Wonen is één van de vier bestuurlijke werkgroepen waarmee in de afgelopen maanden invulling is gegeven aan de intensivering van de samenwerking tussen de beide regio's en de provincie.

De werkgroep Wonen heeft geïnventariseerd op welke terreinen en op welke wijze samenwerking tussen de beide regio's op het gebied van wonen mogelijk is en waar een gezamenlijke opgave ligt. Er is een analyse gemaakt van de huidige situatie en aanpak in de regio's. Bovendien zijn in het positiedocument ambities en kansen voor samenwerking in de toekomst geschetst.

De voltooiing van dit positiedocument markeert de eerste fase van de intensievere samenwerking op het gebied van wonen in beide regio's. De uitwerking van de in dit document vastgelegde afspraken is de volgende stap.

In de Werkgroep Wonen hebben zitting:

Namens de provincie Zuid-Holland:
Gedeputeerde M. Vissers

Namens het Samenwerkingsorgaan Duin- en Bollenstreek Wethouder H. van der Nagel
Wethouder M. Witteman
Wethouder W.J.M. Rusman

Namens het Samenwerkingsorgaan Leidse Regio:
Wethouder R. Hillebrand (tevens voorzitter van de werkgroep) Wethouder V. Molkenboer