PROVIMI VERSTERKT AANWEZIGHEID IN AZIE

Parijs/Rotterdam, 14 november 2001

Provimi, wereldleider op het gebied van diervoeding en genoteerd op de Paris Euronext Premier Marché, heeft een bindende overeenkomst gesloten voor een 51% belang in Guangxi Peter Hand in China. Het bedrijf is gevestigd in de Zuid-Chinese provincie Guangxi en produceert premixen, concentraten en speciale voeding voor de lokale markt. Guangxi Peter Hand heeft 2 dochterondernemingen, namelijk in Chongqing (60%) in Midden-West-China en in Vietnam (75%). De Vietnamese dochteronderneming heeft 2 productiefaciliteiten in Hanoi (Noord) en Ho Chi Min (Zuid), die premixen en concentraten produceren. De totale geconsolideerde omzet van de Peter Hand-groep bedraagt ¤13,5 miljoen en de onderneming heeft ongeveer 268 mensen in dienst.

China is de op één na grootste voedingsmarkt ter wereld, met een jaarlijkse productie van 70 miljoen ton, en groeit snel. Provimi is al aanwezig in Oost-China (Provimi Gan Yu), met een fabriek die in juni 2000 is geopend, en heeft ook een vertegenwoordiging in Beijing. Met deze acquisitie breidt Provimi zijn geografische aanwezigheid op de Chinese markt uit. Het bedrijf zal zijn nieuwe Vietnamese activiteiten gebruiken als springplank voor verdere expansie in het land.

De Provimi-groep is wereldwijd aanwezig in alle soorten diervoeding en is leider op alle markten waarin de groep aanwezig is. Er zijn 6325 mensen in dienst en de verkoop in 2000 bedroeg ¤ 1.3 miljard. Provimi heeft vóór deze acquisitie 73 productiecentra in 26 landen en exporteert naar meer dan 100 landen. Provimi vervaardigt diervoeders en levert technische ondersteuning voor voeding voor alle diersoorten, inclusief herkauwers, gevogelte, varkens, vissen en huisdieren.

Neem voor meer informatie contact op met:

Steven Maisel: 00 (33) 1 41 43 10 41
Floor van Maaren: 00 (31) 20 575 4078

Dit persbericht kunt u downloaden van de Provimi groep website: www.provimi.com