Ingezonden persbericht

'Wordt u de nieuwe Minister President?'

"In de Government Game draait het om de samenhang tussen het door jou ingezette beleid en de gevolgen van dat beleid. De sterke competitie tussen de deelnemende teams stimuleert je de samenhang goed te doorgronden en je instrumenten doelgericht in te zetten."
Dit is een citaat van de heer Ph. ten Cate, senior adviseur bij het Ministerie van VWS en winnaar van de Government Game 2000.

Op 14 of 15 november wordt voor de zevende maal de Government Game gespeeld. Bent u de persoon die, door middel van effectief samenwerken met collega's, een structureel beleid vaststelt en gedurende de regeerperiode bewaakt? Iedereen die bij de centrale en regionale overheid werkt, krijgt hiermee de kans om bestuurlijke en management kwaliteiten in teamverband te toetsen op strategisch. Daarnaast moet ingespeeld worden op allerlei actuele gebeurtenissen binnen het fictieve kabinet.

Als extra dimensie gaat het Nederlands Debat Instituut deze editie het onderdeel debatteren voor hun rekening nemen. Het meest succesvolle team gaat met de eer strijken en krijgt de prestigieuze titel: 'Beste schaduwkabinet 2001'.

Afsluitend wordt het Overheidsmanagement Congres georganiseerd; intussen hét kennis- en ontmoetingsplatform voor overheidsmanagers. Voor deze editie is het centrale thema: De transparante overheid: nieuwe eisen aan de overheidsmanager. Op het congres wordt tevens de hoofdprijs uitgereikt.

De inschrijving voor de Government Game sluit 1 november 2001. Mocht u vragen hebben kijk dan op internet op www.governmentgame.nl of u belt met de medewerkers van het studie adviescentrum op: 020-430 01 63.

10-09-2001
Wilfred van Roosmalen
MCC Nederland B.V.