Gemeente Nuth


KOOPZONDAGEN 2002

Jaarlijks worden de koopzondagen vastgesteld. Ook voor het jaar 2002 dient dit weer tijdig te geschieden. Maximaal twaalf zon- en/of feestdagen kunnen er per jaar per kerkdorp worden vastgesteld c.q. aangewezen als zijnde koopzondagen ingevolge de Winkeltijdenwet. Op die "koopzondagen" is dan eveneens markt- en straathandel toegestaan. In tegenstelling tot vorig jaar heeft het college besloten van deze twaalf dagen er jaarlijks twee in plaats van vier zelf vast te stellen. Deze dagen, die voor de gehele gemeente gelden, zijn de twee zondagen onmiddellijk voorafgaande aan Kerstmis. De overige tien zon- en/of feestdagen kunnen derhalve vrij worden aangewezen.

Het beleid van de gemeente is erop gericht, dat indien er voor een bepaald kerkdorp een koopzondag wordt vastgesteld, er ook meerdere winkels in dat betreffende dorp geopend dienen te zijn. Het is niet de bedoeling dat voor één winkel of voor één vereniging een koopzondag wordt toegewezen.

De Winkeltijdenwet biedt verder de mogelijkheid om bij bijzondere gelegenheden van tijdelijke aard welke op een zon- en/of feestdag plaatsvinden een ontheffing te verlenen. Deze ontheffing geldt dan wel alleen voor één winkel of één bedrijf. Voorbeelden hiervan zijn een officiële opening van een winkel, een presentatie van een boek, het houden van een modeshow.

Verzoeken voor een koopzondag voor het jaar 2002 dienen vóór 15 november 2001 bij burgemeester en wethouders te worden ingediend.

Voor nadere informatie kunt U contact opnemen met mevrouw M. Dekkers van de afdeling BJZ, tel. 045 5659275.