Gemeente Doetinchem

Gemeente, Sité en Stichting Welzijn Doetinchem op bezoek bij bewoners Oosseld

Vanaf 14 november gaan medewerkers van de Gemeente, Sité Woondiensten, en Stichting Welzijn Doetinchem op bezoek bij 165 bewoners van de wijk Oosseld. Dit betreft alle huishoudens van de te slopen woningen. Tijdens de thuisbezoeken worden bewoners bijgepraat over de planvorming rond Oosseld en gevraagd naar wensen, ideeën en ambities voor de toekomst. Om een totaalbeeld te krijgen, worden ook de overige bewoners van Oosseld de komende maanden naar hun mening gevraagd.

Met elkaar om de tafel
Bewoners, gemeente. Sité en Stichting Welzijn Doetinchem werken samen aan het veranderen van de wijk. De afgelopen jaren zijn er diverse mogelijkheden geweest waarbij mensen hun mening konden geven over de wijk. Maar bij grote bijeenkomsten komt niet iedereen even goed aan bod. Vandaar dat de organisaties nu kiezen voor een meer persoonlijke benadering en bij de bewoners thuis aan de koffietafel gaan praten.

Praten aan de hand van vier thema's
Van 14 november tot 30 november gaan dagelijks medewerkers de wijk in om bij bewoners thuis bij te praten over wat er de afgelopen periode allemaal gebeurd is in Oosseld. Daarnaast wordt er met de bewoners gepraat over vier thema's. Leven en werken; Gezond en wel, Vrije tijd en Lekker wonen. De bewoners krijgen volop de gelegenheid om rond deze thema's aanbevelingen te doen voor de toekomstige wijk. Ook toekomstige bewoners, investeerders, leveranciers en allerlei andere betrokkenen kunnen de komende weken via internet meepraten en meedenken.

Stedenbouwkundig plan
De bewoners en alle andere belangstellenden werken op deze manier mee aan de voorbereiding voor een stedenbouwkundig plan voor Oosseld. Het besluit voor het voorbereiden van een dergelijk plan is voor de zomer door de gemeenteraad genomen. Het stedenbouwkundig plan is een onderdeel van de ingrijpende veranderingen die in Oosseld gaan plaatsvinden de komende jaren. Ook op het gebied van leefbaarheid, veiligheid, werk en scholing wordt er hard gewerkt door diverse organisaties en betrokkenen.