Nummer 2001.020

Datum 14 november 2001

Persbericht

TEKENEN BAGGERFUSIE VOOR BALLAST NEDAM VAN STRATEGISCHE BETEKENIS

Vandaag, 14 november, hebben Ballast Nedam en HBG de overeenkomst getekend waarmee op dat moment hun gezamenlijke baggerbedrijf Ballast HAM Dredging B.V. is gevormd.

Ballast HAM Dredging is in omvang (omzet Euro 635 miljoen; 2200 medewerkers) het tweede baggerbedrijf ter wereld. Door de fusie ontstaat een krachtige speler op de internationale baggermarkt.

De aandelen van de joint venture worden voor tweederde door HBG en eenderde door Ballast Nedam gehouden. Dit weerspiegelt de inbreng van de beide fuserende baggervloten.

Voor Ballast Nedam is het tekenen van de overeenkomst een belangrijk moment. Door de fusie realiseert Ballast Nedam een essentieel onderdeel van zijn concernstrategie, omdat schaalvergroting noodzakelijk was voor de continuïteit van het baggerbedrijf. Verder levert de combinatie van de twee baggerbedrijven synergievoordelen op, die ten goede komen aan de twee moederbedrijven. Na het eerste integratiejaar levert de fusie een bijdrage aan de groei van de winst per aandeel Ballast Nedam op. Door de blijvende betrokkenheid van Ballast Nedam in de wereldbaggermarkt, zal het concern nog beter kunnen profiteren van de gunstige omstandigheden in dit marktsegment.

De Raad van Bestuur is dan ook zeer verheugd dat de fusie nu een feit is na een lange periode van vertraging en onzekerheid als gevolg van juridische procedures. Dit geldt met name voor de medewerkers van Ballast Nedam Baggeren die hun geduld beloond zien met de start van een bedrijf dat uitstekende vooruitzichten heeft op verdere groei.

Inlichtingen
Ballast Nedam N.V
afdeling Public Relations
telefoon (020) 5 45 34 35
www.ballast-nedam.nl