Euronext Brussels

Persberichten - 14/11/2001

Omega Pharma tekent samenwerkingsakkoord met Jaico

Omega Pharma heeft een verregaand samenwerkingsakkoord gesloten met Jaico uit Opglabbeek. Omtrent Jaico Jaico NV is een bedrijf dat wereldwijd actief is in humane insektenwerende producten. Door een intensieve research en samenwerking met wetenschappelijke organisaties werd onder andere de muggenmelk ontwikkeld (en continu verbeterd), een muggenrepellens waarvan er jaarlijks ruim 1 miljoen verkocht worden. Jaico bezit bovendien over eigen productiefaciliteiten, gespecialiseerd in insektenwerende producten. De producten van Jaico worden in verschillende landen gecommercialiseerd door plaatselijke partners, hetgeen succesvol is in bvb. Benelux en Scandinavië. Omtrent de samenwerking Omega Pharma neemt de wereldwijde distributie van de Jaico-producten over, met volgende bemerkingen :
* de landen waarin Jaico momenteel goed vertegenwoordigd is, blijven volledig onder de verantwoordelijkheid van jaico; Omega Pharma zal op deze activiteiten royalties ontvangen.
* in landen waarin Jaico niet of onvoldoende vertegenwoordigd is, zullen de plaatselijke afdelingen van Omega Pharma (of de export-afdeling) de producten commercialiseren.
* Jaico blijft verantwoordelijk voor productie en productontwikkeling De totale transactie-prijs bedraagt ongeveer 3 Mio , hoofdzakelijk in aandelen Omega Pharma met lock-up. Omtrent de toekomst Door deze samenwerking kan het Jaico-team, onder leiding van Dhr Tony Geraerts, zich volledig concentreren op hun gespecialiseerde research- en productie-activiteiten; tevens kan Omega Pharma zijn internationaal netwerk verrijken met de huidige en toekomstige producten van Jaico. De voornaamste groeifactoren voor deze samenwerking zijn :
* de commercialisering van de bestaande Jaico-producten door Omega Pharma in verschillende landen
* nieuwe producten voortvloeiend uit de research van Jaico. Zo wordt een belangrijk nieuw product tegen teken gelanceerd. Teken worden verantwoordelijk geacht voor de exponentiële stijging van het aantal patiënten dat lijdt aan de ziekte van Lyme. In 1995 werden in het Insituut voor Tropische Geneeskunde ongeveer 90 gevallen geregistreerd met de ziekte van Lyme. Vorig jaar, 2000, was dit aantal reeds opgelopen tot 1.200; wereldwijd stelt men dezelfde tendens vast. Daarom moeten bvb wandelaars uiterste aandacht besteden aan preventie tegen teek-beten. Na jarenlange intensieve research en samenwerking met het Instituut voor Tropische Geneeskunde, heeft Jaico het meest effectieve tekenafwerend product ontwikkeld. Dit product met hoog potentieel zal in 2002 wereldwijd gelanceerd worden, en genieten van de samenwerking tussen Jaico en Omega Pharma.

Bron: Omega Pharma
Provider: Euronext Brussels