Oprichting KNMG District XIV Groot Gelre

25 oktober 2001

Het is zover! Op 14 november 2001 wordt het KNMG District XIV Groot Gelre opgericht, het grootste district van de federatie KNMG (± 3000 artsen en aankomende artsen). Alle artsen en geneeskunde studenten uit district Groot Gelre én andere districten zijn van harte voor deze avond uitgenodigd!

Na bijna een jaar van intensieve voorbereidingen met enthousiaste collega's gaat het platform van start in Groot Gelre met daarin alle beroepsgroepen, individuele leden van de federatie en medische studenten.
De taak wordt het bevorderen van de kwaliteit van de beroepsuitoefening van artsen en van de gezondheidszorg, het leveren van een bijdrage aan de regionale ordening van zorg en het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van artsen in district Groot Gelre.

Programma
Na ontvangst met soep en broodjes tussen 18.00 en 18.30 uur vindt aansluitend de formele oprichtingsvergadering plaats van KNMG District XIV Groot Gelre en de benoeming van het districtsbestuur door de heer R.G.P. Hagenouw (voorzitter KNMG).
Extra dimensie aan deze oprichting is het oprichtingssymposium, dat na een korte pauze vervolgens zal plaatsvinden, getiteld 'De wachtlijst in District Groot Gelre: modeverschijnsel, strijdmiddel of graadmeter?'

Het symposium begint met een inleiding van dr. H.J.M. Sixma van het NIVEL over de wachtlijstproblematiek in Groot Gelre in cijfers. Daarna zal huisarts P.C.M. van der Weerd (tevens voorzitter van de RHV Nijmegen) de wachtlijstperikelen toespitsen op de huisartsenpraktijk.

Na deze inleidingen wordt met een panel en de zaal gediscussieerd aan de hand van twee stellingen, 'Wachtlijsten zijn strijdmiddelen en wijzen op tekorten en tekortkomingen' en 'Wachtlijsten zijn geschikt om er het gevecht voor meer middelen mee aan te binden'. De panelleden zijn, dr. H.J.J.M. Berden (lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Helmond), mw. I. Cox (verpleeghuisarts Verpleeghuis Margriet), mw. dr. A. Kant (SP-lid Tweede Kamer), F.J.A. van Meeteren (huisarts), mw. J.A. Treffers (manager Amicon Zorgverzekeraar), J. Troost (voorzitter Chronisch Zieken & Gehandicaptenraad Nederland), mw. T. Tulner (bestuurder ABVA/KABO) en dr. P.C. Weijerman (uroloog Rijnstate Ziekenhuis).

Locatie en tijd
De oprichtingsvergadering en symposium vinden plaats in het sfeervol gelegen Nederlands Openluchtmuseum. Schelmseweg 89 in Arnhem. Het symposium begint rond 19.15 uur en wordt om 21.30 afgesloten met een feestelijke borrel.

Wilt u meer weten?
Neem dan per e-mail of telefoon contact op met Grétel Oudesluijs, arts en voorzitter symposiumcommissie (telefoon 024 324 4114, e-mail: g_oudesluijs@hotmail.com
of
Nellie Jans, arts en vice-voorzitter symposiumcommissie telefoon 026 445 6444, e-mail: p.jans@ramacon.nl

Voor informatie over de districtsvorming kunt u terecht bij drs. Robbert J. Egger, hoofd Regionalisatie & Verenigingszaken van de KNMG. Telefoon 030 282 3239, e-mail: r.egger@fed.knmg.nl.