Gemeente Deventer

Maak kans op een computer met internetaansluiting

Minister Van Boxtel opent internetcorners Deventer

Minister mr. R.L.H.M.
van Boxtel van Grote Steden- en Integratiebeleid verricht op woensdag 14 november de officiële opening van de internetcorners in Deventer. In de Stadskrant van 25 oktober op de pagina Deventer Nu en in de kolom hiernaast staat een fotoprijsvraag waarmee u de naam van de locatie van de opening kunt raden. Hiermee maakt u kans op een computer met een jaar lang gratis een abonnement voor een internetaansluiting.

Uw antwoord kunt u mailen naar
internetcorners@deventer.nl of stuur een briefkaart naar Gemeente Deventer, t.a.v. prijsvraag internetcorners, Postbus 5000, 7400 GC Deventer.

Op 14 november stellen activiteitencentra met internetcorners hun deuren open
om buurtbewoners een kijkje te laten nemen. Wilt u surfen op het net, vragen stellen over het gebruik van internet, een familielid een e-mail sturen, het kan allemaal op verschillende plekken in de stad.

Internetcorners zijn een middel waarmee inwoners toegang hebben tot internet en zijn bedoeld om de digitale kloof tegen te gaan. Digitale vaardigheden
van de gebruikers worden verhoogd en internetcorners kunnen de gemeenschapsvorming verhogen. In Deventer zijn zes pilots met internetcorners gestart. De gemeente breidt de komende tijd de locaties met internetcorners uit.

Wanneer organisaties een internetcorner willen realiseren, kunnen zij een verzoek indienen aan de gemeente bij de programmamanager A.L.G. Groenendijk. Alle instellingen met een openbaar karakter kunnen een aanvraag voor een internetcorner doen. Hierdoor krijgen meer en meer inwoners op een makkelijke manier toegang tot het internet.