Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 7 november 2001
Openbare hoorzitting

Commissie bezwaar- en beroepschriften
De voorzitter van de commissie bezwaar- en beroepschriften maakt bekend, dat deze commissie op woensdag 14 november 2001 in het stadhuis van s-Gravenzande in vergadering zal bijeenkomen. Tijdens deze vergadering worden de volgende bezwaarschriften behandeld.

19.40 uur
Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer G. van Leeuwen tegen het besluit van het college om het verzoek om handhaving af te wijzen inzake ramen aangebracht in de zijgevel van het pand Flothuisstraat 6 te 's-Gravenzande.

20.00 uur
Gesloten hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van mevrouw M.W.J. van der Scheer tegen de weigering van het college om een invalidenparkeerkaart en plaats te verlenen.

20.20 uur
Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer J.D. van der Starre tegen het besluit van het college om een uitwegvergunning te weigeren ten behoeve van een uitrit aan de achterzijde van de Eikenlaan 99 te s-Gravenzande. Inlichtingen kunnen vooraf worden ingewonnen bij de secretaris van de commissie mevrouw mr. M. van Gils (tel. 0174-430124).

Aangepast sportenwat is dat?

In de afgelopen week hebben leerlingen van groep 8 van de 's-Gravenzandse basisscholen deelgenomen aan een voorlichtingsproject 'Aangepast sportenwat is dat?'

Het doel van dit project was om kinderen meer informatie te geven over het functioneren en sporten van mensen met een functiebeperking. De leerlingen konden onder andere in de praktijk ervaren hoe het is om in een rolstoel te rijden.

Jeugdambassadeurs volop bezig

Voor de jeugdambassadeurs staat de komende weken het volgende op het programma:

* 18 november gaan 'oude en nieuwe' jeugdambassadeurs naar het Nationaal Kinderrechtenfestival in Ahoy Rotterdam. Met leerlingen uit groepen 7 en 8 van de basisscholen is gesproken over de internationale 'leefregels' de Rechten van de Mens en de Rechten van het Kind. Leefregels vanuit alle culturen en godsdiensten over hoe wij in de wereld voor elkaar zorgen en hoe wij met elkaar omgaan. Met dit als uitgangspunt hebben kinderen bedacht wat zij zouden doen voor een fijne, veilige, vredige samenleving als zij konden toveren... Tijdens het kinderrechtenfestival is een tentoonstelling te bezichtigen met werken van de leerlingen.
* Op 29 november hebben de jeugdambassadeurs weer een bespreking in het stadhuis.

Jeugdambassadeurs 2001/2002 zijn 1 november gestart! Jeugd Nu zoekt twee vrijwilligers voor begeleiding van deze enthousiaste groep. Informatie en aanmelding: Stichting Jeugd Nu telefoonnummer 440192 of www.jeugdnu.nl

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen een kapvergunning te verlenen aan:

* Het hoofd van de afdeling Groen en onderhoud van de gemeente s-Gravenzande voor het kappen van een drietal sierperen in het gemeenteplantsoen aan de Adolf van Nassaustraat. De sierperen dienen te worden gekapt i.v.m. de herinrichting van het plantvak.
* Het hoofd van de afdeling Groen en onderhoud van de gemeente s-Gravenzande voor het kappen van alle grote exemplaren van de in deze gemeente staande Leilandi die vanwege hun slechte stabiliteit dienen te worden gekapt;

* De heer J.C. v.d. Lans voor het kappen van een wilg in de voortuin van zijn woning aan de Heenweg 34a;

* De heer P. v.d. Hout voor het kappen van een atlas ceder in de voortuin van zijn woning aan de Pins. Willem-Alexanderstraat 16;
* De heer N.J. Knegt voor het kappen van een zilverberk in de voortuin van zijn woning aan de Prof. Van Arkelstraat 62. Over deze voornemens kan een ieder binnen vier weken na publicatie schriftelijk of mondeling zijn/ haar zienswijze kenbaar maken. De stukken liggen ter inzage in het stadhuis bij de balie van kamer 201 op de 2e etage.
Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande.

Bouwplannen

Aangemelde bouwplannen

R. Huppertz
Tuinhuisje
Minstreelhof 36
W.T.H.M van de Kamp
Vergroten woning (bijkeuken)
Pompe v. Meerdervoortstraat 17
Aangevraagde bouwvergunningen

Teunissen Ontwikkeling BV
Wijzigen zijgevel bedrijfsverzamelgebouw (deuren/raamkozijn) Teylingen
Van der Knaap Amarylles CV
Bedrijfsruimte
Groeneweg 3
Van der Knaap Amarylles CV
Vernieuwen kas
Groeneweg 3
Dutchtone
Tijdelijke antenne-installatie (1 jaar)
Naaldwijkseweg 378
Geaccepteerde bouwmeldingen

Naam
Bouwwerk
Bouwadres
J.G. van den Berg
Tuinhuisje
Goudenregenstraat 3
Verleende bouwvergunningen

W.J.P. Toussaint
Berging/veranda/volière
Naaldwijkseweg 193
J.H. Diteweg
Twee warmteopslagtanks
De Jonghlaan 11
P.J. van Velden
Woning
Groeneweg 10 A
N.L. van der Houwen
Verbouwen woning
Monsterseweg 40
Bi-Jo-Logische Groenten
Bedrijfsruimte
Woutersweg 22
A. den Drijver
Vergroten woning
Poelkade 36
Verleende sloopvergunningen/meldingen

D. van den Berg
Asbestplaten (± 12 m²)
Naaldwijkseweg 237
E. Groeneveld
Asbestplaten (± 20 m²)
Prinses Irenestraat 26

P.P.M. Vijverberg

Woning

Maasdijk 87

Gemeente s-Gravenzande

Schoolgebouw

Kreeklaan 10
bezwaarschrift moet worden gezonden aan het College van burgemeester Volgende week (12 tot en met 16 november) worden de groene