Politiebericht Den Bosch 14-11-2001
Politiebericht district Den Bosch

OPLICHTER GEEFT ZICH UIT VOOR POLITIEMAN (s-Hertogenbosch)

Door zich uit te geven voor politieman heeft een onbekende oplichter maandag 12 november kans gezien van een 83-jarige inwoner van s-Hertogenbosch een bank-pas afhandig te maken en daarmee nog diezelfde dag een geldbedrag van f. 2500,00 van de rekening op te nemen. De onbekende oplichter had het slachtoffer wijsgemaakt dat hij de giropas zodanig kon in kon stellen dat alleen de eigenaar hier geld mee op kon nemen. De politie heeft al vaker gewaarschuwd voor dergelijke oplichterspraktijken en advi-seert bankpashouders aan niemand, in welke hoedanigheid dan ook, de daarbij behorende pincode te geven.

MISHANDELD (s-Hertogenbosch)

Een 31-jarige Tilburger deed vanmorgen aangifte van mishandeling. De man verklaarde dat hij woensdagmorgen over de Afrikalaan in s-Hertogenbosch fietste, dat er een personenauto in achterwaartse richting de weg opgereden kwam en dat hij daardoor bijna aangereden werd. Toen hij doorfietste werd hij nageroepen door de bestuurder van de auto. Hij stopte waarop de bestuurder naar hem toe kwam gelopen. Na een aantal mondelinge bedreigingen aan het adres van de Til-burger liep de automobilist terug naar zijn auto om vervolgens op de Tilburger in te rijden. Deze gebruikte zijn fiets als buffer waardoor schade ontstond aan de auto. De bestuurder liep weer naar de Tilburger en nam hem in een nekklem. Tengevolge hiervan liep het slachtoffer een pijnlijke nek op. Nadat de automobilist hem had los-gelaten kon de man Tilburger weer verder fietsen.

OVERLAST JEUGD (Rosmalen)

Bij een controle op de gedragingen van jeugdigen op het NS Station in Rosmalen zijn dinsdagavond een zevental jongens en meisjes, in leeftijd variërend van 15 tot 18 jaar, aangetroffen in de wachtkamer. De meesten van hen hadden geen plaats-bewijs voor de trein en waren ook niet voornemens per trein te gaan reizen. Zij zijn gesommeerd het NS terrein te verlaten. Nadat er inmiddels een trein was vertrokken bleken nog enkelen zich op het perron op te houden. De jongste van gezelschap, een 15jarig meisje uit Rosmalen, is uiteindelijk aangehouden omdat zij bleef vol-harden in ronduit onbeschoft gedrag waarbij zij de agenten uitmaakte voor mafke-zen en losbollen. Zij kreeg een proces-verbaal en is na haar verhoor in vrijheid ge-steld.

HARDLEERSE ALCOHOLISTEN (s-Hertogenbosch)

Een 36-jarige man en een 40-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch stonden dinsdag-avond onder het genot van enkele blikken bier op het Stationsplein. Beiden zijn be-keurd voor het drinken van alcohol op de openbare weg. Kort daarna troffen andere agenten de 36-jarige man weer aan op de Stationsweg. Wederom was hij aan de drank en is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Woensdagmiddag is het tweetal aangetroffen op het Burgemeester Loeffplein. Op dat moment deed de 40-jarige vrouw zich te goed aan een blik bier hetgeen haar wederom op een bekeuring kwam te staan.