Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


Minister en scholieren geven startsein voorlichtingscampagne over drugsgebruik

Twee leerlingen van de Haagse school SVO St. Paul overhandigden vandaag aan minister Borst de folders van de campagne Drugs, laat je niks wijsmaken. Tijdens de bijeenkomst in het ministerie van VWS wees de minister op het belang van goede informatie voor jongeren en hun opvoeders.

Je maakt je eigen keuzes, zei de minister tegen de aanwezig scholieren en leerkrachten. Niemand kan je dwingen om niet met drugs te beginnen. Maar het is wel belangrijk dat je goed weet wat het inhoudt en wat de gevaren zijn. Pas dan kun je een goede keuze maken.

De campagne Drugs, laat je niks wijsmaken geeft informatie over drugs en biedt ondersteuning bij het praten erover. De campagne, die wordt uitgevoerd door het Trimbos-instituut en gefinancierd door het ministerie van VWS, benadrukt dat gesprekken tussen jongeren en hun ouders en opvoeders belangrijk zijn om te voorkomen dat het experimenteren met drugs tot problemen leidt. De campagne bevat ondermeer een folder voor ouders en opvoeders met adviezen voor het bespreken van (beginnend) drugsgebruik door jongeren. Daarnaast geeft de campagne ondersteuning bij het maken van lesprogrammas en het organiseren van een ouderavond over drugs en drugsgebruik.

Belangstellenden kunnen via de internetsite www.drugsinfo.nl/campagne en de Drugs Infolijn 0900-1995 gratis folders bestellen en advies krijgen. Tijdens de campagneperiode, van14 tot 28 november, rijdt een speciale Drugs-Infobus door Nederland, waarin jongeren en ouders informatie kunnen krijgen of met deskundigen een gesprek over drugs kunnen voeren. Ook kranten, tijdschriften, radio en televisie besteden aandacht aan de campagne.

campagne Drugs laat je niks wijsmaken 1. campagne Drugs laat je niks wijsmaken
Externe link, 14-11-2001

Landelijke campagne uitgevoerd door het Trimbos-instituut in samenwerking met GGD'en en instellingen voor verslavingszorg.