Miko


22 november, 2001

Persbericht

Miko steunt initiatief volleyclub Kasterlee

kerststal van koffiebonen en suikerklontjes

Turnhout/Kasterlee - De kerststal van Kasterlee is dit jaar een unieke bezienswaardigheid. Met een dak, opgetrokken uit tientallen duizenden koffiebonen en waar binnenin duizenden suikerklontjes zijn verwerkt, is het een publiekstrekker van jewelste. Dit alles dankzij de steun van de Turnhoutse koffiebrander Miko die hiermee zijn 200-jarig bestaan nog eens extra in de verf zet.

De kerststal, die zich in afspanning De Leeuw op de markt van Kasterlee bevindt, is vanaf 2 december ook door het publiek te bezichtigen. De realisatie ervan die ieder jaar een ander thema heeft, is een initiatief van de de Kasterleese volleybalvereniging. Dit jaar was aan Miko gevraagd om door het beschikbaar stellen van producten deze al meer dan tien jaar oude traditie te ondersteunen.

Het lijkt een anachronisme: koffie in een kerststal. Maar wie de literatuur erop naslaat leert dat koffie al eeuwen vóór onze jaartelling in gebruik was. Dus een kerststal die de sfeer en de geur van koffie uitademt is op zich niet zo vreemd. Sterker nog: Koffie en kerstmis gaan uitstekend met elkaar samen, zo vinden ze bij Miko. "Is het niet zo dat koffie en de kerstperiode symbool staan voor warmte, gezelligheid en saamhorigheid?", zo hield Frans Michielsen, algemeen directeur van de aan de Euronext genoteerde Miko-groep, zijn toehoorders voor tijdens de persvoorstelling van deze unieke kerststal.

Het aanbrengen van de tienduizenden koffiebonen en suikerklontjes is een reusachtig monnikenwerk geweest dat is uitgevoerd door de leden van de volleybalclub. Ze zijn er bijna een maand aan bezig geweest. Daarom ontving de heer Beyens, voorzitter van de volleyclub, als blijk van waardering een antieke koffiemolen uit handen van Miko-directeur Frans Michielsen.

Als het publiek straks met eigen ogen de kerststal kan aanschouwen, kan men ook speelkaarten kopen met daarop de afbeeldingen van de kerststal gedurende de voorbije tien jaar. De opbrengst van die verkopen zal ondermeer bestemd zijn voor Het Margrietje, "een tehuis voor verdwaalde koffiebonen."

Einde