GGD ZUID-KENNEMERLAND

Legionella na Bovenkarspel

Haarlem, 16 november 2001 - Graag wil ik u uitnodigen voor de persbijeenkomst 'Legionella na Bovenkarspel' op donderdag 22 november van 13.00 uur tot 14.00 uur bij de GGD Zuid-Kennemerland, Westergracht 72 in Haarlem. Deze bijeenkomst vindt plaats voorafgaande aan het eerste landelijke Legionella Symposium dat op vrijdag 23 november gehouden wordt in Haarlem. Initiatiefnemens van dit symposium zijn de GGD Zuid-Kennemerland en het Streeklaboratorium Haarlem. Tijdens de persbijeenkomst willen de organisatoren van het symposium u in het kort de problematiek rondom Legionella schetsen en u in de gelegenheid stellen daar dieper op in te gaan.
Tijdens deze bijeenkomst zullen de volgende onderwerpen/sprekers aan bod komen:

13.00 uur Hans Groenendijk, directeur GGD Zuid-Kennemerland Betrokkenheid van de GGD Zuid-Kennmerland in de landelijke bestrijding van Legionella.
13.10 uur Jeroen den Boer, arts infectieziekten GGD Zuid-Kennemerland
Belang van een Landelijk Centrum Legionella Bestrijding. 13.25 uur Ed IJzerman, directeur Streeklaboratorium Haarlem Evaluatie Nederlands Legionella beleid, 3 jaar na Bovenkarspel.
13.40 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen.

Na afloop van de bijeenkomst wordt u een persmap uitgereikt, waarin samenvattingen zijn opgenomen van alle tijdens het symposium te houden presentaties.

Uiteraard bent u ook welkom op het symposium van vrijdag 23 november. Het symposium vindt plaats in Hotel-Zuid (Europa zaal) te Haarlem van 10.00 tot 16.30 uur.

Voor meer informatie over de persbijeenkomst en het symposium kunt u terecht bij: Jeroen den Boer, arts infectieziekten, 023 511 59 86 /
06 531 593 57; of Leontien van der Kroon, communicatieadviseur 023 511 56 84 / 06 555 938 37.

Gezien het tijdstip van de bijeenkomst (13.00 uur - 14.00 uur) wordt er een eenvoudige lunch geserveerd. Wilt u zo vriendelijk zijn via bijgevoegd antwoordformulier aan te geven of u van de uitnodiging gebruik zult maken. Ook treft u in de bijlage een routebeschrijving aan.

Ik hoop u op donderdag 22 november te kunnen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Hans Groenendijk
Directeur GGD Zuid-Kennemerland

ANTWOORDFORMULIER PERSBIJEENKOMST 'LEGIONELLA NA BOVENKARSPEL'

DONDERDAG 22 NOVEMBER 13.00 UUR - 14.00 UUR TE HAARLEM

Ja, ik kom naar de persbijeenkomst

Nee, ik kom niet. Wel wil ik graag de persmap ontvangen.

Naam: ----------------------------

Organisatie: ----------------------------

Adres: ----------------------------

Telefoon: ----------------------------

Dit formulier graag faxen naar de GGD Zuid-Kennemerland, ter attentie van Jeroen den Boer, 023 - 511 59 70
Routebeschrijving GGD Zuid-Kennemerland, Westergracht 72 te Haarlem

Met de auto:

Route vanuit richting Velsen/Alkmaar
Na Velsertunnel afslag Haarlem-Noord A208. Westelijke Randweg volgen. Bij het 6e stoplicht linksaf. U rijdt nu op De Ruyterweg. Na de spoorwegovergang vindt u aan de rechterkant ons kantoorpand.

Route vanuit richting Amsterdam Rottepolderplein Vanuit Amsterdam richting Haarlem neemt u de afslag 'Heemstede/Zandvoort' (linksaf) de Prins Bernhardlaan op. Bij het 4e stoplicht gaat u rechtsaf de Schipholweg op. U blijft de weg rechtdoor volgen via de Buitenrustlaan, de Kamperlaan, de Paviljoenslaan, en de v. Edenstraat. Bij de stoplichten in de v. Edenstraat gaat u linksaf. U rijdt nu in de Tempeliersstraat die vervolgens overgaat in de Eerste Emmastraat. Over de brug rechtsaf de Leidsevaart op. Bij het eerste stoplicht linksaf. U bent nu op de Westergracht. Na een paar honderd meter (nog voor de spoorwegovergang) vindt u aan de linkerkant ons kantoorpand.

Route vanaf Schiphol/Utrecht (A9)
Neem de afslag Haarlem-Zuid A205. U komt Haarlem binnen via de Schipholweg en u blijft de weg rechtdoor volgen via de Buitenrustlaan, de Kamperlaan, de Paviljoenslaan, en de v. Edenstraat. Bij de stoplichten in de v. Edenstraat gaat u linksaf. U rijdt nu in de Tempeliersstraat die vervolgens overgaat in de Eerste Emmastraat. Over de brug rechtsaf de Leidsevaart op. Bij het eerste stoplicht linksaf. U bent nu op de Westergracht. Na een paar honderd meter (nog voor de spoorwegovergang) vindt u aan de linkerkant ons kantoorpand.

Alternatieve route vanuit de richting Amsterdam Rotterpolderplein, afslag A5 Haarlem. Bij de Amsterdamse Poort gaat u rechtsaf, bij de T-splitsing gaat u linksaf, brug over rechtdoor, 4 e stoplicht hoek Prinsen Bolwerk/ Kinderhuissingel gaat u linksaf de brug over rechtdoor. Rechtdoor de Leidsevaart volgen. Zevende afslag aan uw rechterhand is de Westergracht. Hier vindt u het gebouw van de GGD.

Per openbaar vervoer:

Uitstappen bij het Centraal Station Haarlem. Voor het station bevindt zich het centrale busstation. Vanaf het station kunt u bus 4 of 7 halte Westergracht nemen.

16 nov 01 10:11