Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-11-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 12.45 u) Vrijdag, 30 november 2001

District Heerlen

Heerlen; onder invloed
Een 36-jarige bestuurster van een auto uit Sittard die afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht met haar auto op de Voskuilenweg in Heerlen in de berm was beland, wordt ervan verdacht onder invloed haar auto te hebben bestuur. Ademanalyse wees uit dat de vrouw ruim tweemaal zoveel alcohol in haar bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op. Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Stationstraat in Heerlen van een 46-jarige automobilist uit Hoensbroek kreeg de politie aanwijzingen dat de Hoensbroekenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De verdachte werd aangehouden (waartegen de verdachte zich overigens verzette) en werd overgebracht naar het politiebureau. Daar wees ademanalyse uit dat de Hoensbroekenaar ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; aangehouden
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken in een automobiel/garagbedrijf aan de Palemigerboord in Heerlen. Bleek dat de toegangsdeur van het bedrijf was geforceerd. De politie die snel terplaatse was heeft bij het garagebedrijf een 23-jarige man uit Heerlen die daar stond aangehouden op verdenking van deze inbraak. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van de Heerlenaar daarbij.

Heerlen; overvallen
Afgelopen donderdagavond omstreeks 19.00 uur kreeg de politie een melding van een overval op een woning aan de Bilderdijkstraat. Een in de woning aanwezige bewoner trof die avond plotseling een tweetal met bivakmutsen gemaskerde en met een mes gewapende personen in de woning die hem onmiddellijk vastgrepen en vastbonden. De overvallers zijn met sieraden en een geldbedrag er vandoor gegaan. Er is aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Brunssum; vuurwerk in school
Afgelopen donderdagmorgen omstreeks 09.15 uur kreeg de politie een melding dat op een school aan de Prins Hendriklaan in Brunssum een vuurwerkpijl was afgestoken waarbij de nodige schade was ontstaan. Bleek dat in het trappenhuis van de school tengevolge van de vuurwerkexplosie totaal elf ruiten waren vernield. Er is bij de vuurwerkexplosie niemand gewond geraakt. Bij het ingestelde politieonderzoek kwamen een tweetal verdachten, twee jongens (15 jr) uit Heerlen in beeld die de politie die donderdagmorgen uit de klas heeft gehaald en heeft aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Een van de verdachten heeft bekend de vuurwerkpijl te hebben afgestoken en de politie maakt proces-verbaal op.