Rotterdam, 30 november 2001

i-Concept Elearning uit de startblokken

Tijdens de Internet in Business 2001 gaf i-Concept oprichter Albert Bausch het startschot voor de nieuwe en zelfstandige onderneming i-Concept Elearning. Karel Wijne, onder meer bekend van de succesvolle digitale taalcursus "Nieuwe Buren", wordt partner. i-Concept Elearning gaat internetgerelateerde producten en diensten leveren op het gebied van training en opleiding. Met name het innovatieve MKB en zelfstandig opererende afdelingen bij overheid en grootbedrijf zullen begeleid worden naar tastbare e-learning resultaten. De Nederlandstalige e-learning lanceersite www.studeerwijzer.nl zal daarbij een belangrijk instrument vormen. Met de oprichting van deze nieuwe vennootschap krijgt nu ook e-learning een vaste plaats onder de i-Concept paraplu naast i-Concept Ecruitment BV en i-Concept InternetWorks BV.

Logische stap door Studywiser.com succes:
Eerder dit jaar verraste i-Concept InternetWorks al met de demonstratiesite www.studywiser.com. Vooral de XML-oriëntatie, waardoor e-learning content kan worden hergebruikt in diverse omgevingen, maakte veel enthousiasme los. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen was het nodig om de stap naar een zelfstandige onderneming te zetten. Karel Wijne is jarenlang werkzaam geweest in de multimedia uitgeversbranche en kent de klantenwensen door en door. Bausch en Wijne delen de mening dat e-learning enkel met een 'bottom-up' aanpak tot efficiency verbetering op de werkvloer kan leiden.

Inhoud, didactiek en techniek:
i-Concept Elearning is in staat om complete projecten te verzorgen, van klein tot groot, waar de klant op het gebied van zowel inhoud, didactiek als techniek geholpen wordt. Dit geldt voor onderwijsinstellingen, maar zeker ook voor bedrijfsopleiders die de eerste stap willen zetten zonder gelijk grote investeringen te doen.

i-Concept Elearning zal zich bezig gaan houden met
- het maken van digitaal cursusmateriaal voor onderwijsinstellingen en bedrijven;
- de implementatie van e-learning in organisaties;
- het maken van een e-learning bibliotheek met veelgevraagde leereenheden; Bij dit alles wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van een krachtige XML-database die aansluit bij alle XML-ondersteunde e-learning omgevingen.



Ingezonden persbericht