Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
A G A L E V K A M E R F R A C T I E

Brussel, 30 november 2001

Holebikoppels hebben kinderen


Het advies van de Raad van State dat stelt dat de holebikoppels niet kunnen huwen omdat ze geen kinderen kunnen krijgen, gaat compleet voorbij aan de realiteit! Mannen en vrouwen in een holebirelatie hébben immers kinderen!

Mannen en vrouwen ontdekken soms hun ware seksuele geaardheid nadat ze gehuwd zijn en al kinderen hebben. Daar zit de vroegere tijdsgeest en mentaliteit voor veel tussen; homoseksualiteit was immers lange tijd taboe.

Holebikoppels voeden dikwijls kinderen op die ze meebrengen uit een vorige relatie. Lesbische koppels kunnen gebruik maken van kunstmatige bevruchtingstechnieken om zwanger te worden en kinderen te krijgen. In de realiteit van elke dag worden dus kinderen opgevoed binnen holebikoppels. Deze koppels moeten eveneens de kans krijgen om duurzame relaties te bezegelen met een huwelijk.

Ook de band met de kinderen moet wettelijk geregeld worden door bvb. adoptie door de partner die mee hun opvoeding waarneemt. De uitspraak van de Raad van State is een morele beoordeling vanuit een enge en voorbijgestreefde opvatting over het huwelijk. Het advies sluit de ogen voor de realiteit.

Kristien Grauwels, Volksvertegenwoordiger

Meer informatie:
Agalev Kamerfractie
Tel. 02-549 84 18 Fax 02-549 87 98
e-mail: fractie.kamer@agalev.be