Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
A G A L E V K A M E R F R A C T I E

Brussel, 30 november 2001

De geregulariseerden zijn de best gecontroleerde burgers van het land.

Minister Duquesne wil alle 35.000 dossiers NOG eens bijkomend controleren! Dat terwijl er nog zoveel dossiers op zijn bureau liggen te wachten op zijn handtekening. Heeft de minister niets beter te doen?

De regularisatie van mensen zonder papieren is al 2 jaar aan de gang. De uitvoering ervan verliep niet zonder slag of stoot én het duurde allemaal veel langer dan gepland. De deadline van 31 mei werd later begin oktober, eind november en nog steeds is de operatie niet afgerond.

De ingediende dossiers werden grondig en nauwkeurig behandeld; door het secretariaat om de volledigheid van het dossier na te gaan, door de kamers (met vertegenwoordigers van NGO, advocaat enz.) om de mensen om bijkomende informatie te vragen, door de cel fraude, door de dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) en door het parket.

Daarna controleert de minister het dossier nog eens alvorens hij zijn handtekening zet! De probleemdossiers zijn gedetecteerd en worden verder door het parket afgehandeld. AGALEV bevestigt het vertrouwen dat men heeft in de ernst en grondigheid waarmee de commissie regularisatie zijn werk heeft gedaan. AGALEV vraagt de minister om snel de dossiers die nog op zijn handtekening wachten af te werken. AGALEV vraagt zich af wat het nut is om al de goedgekeurde dossiers NOG eens na te zien, gezien er zich geen nieuwe feiten voordoen. De minister kan zijn tijd beter investeren in de hervorming en kwaliteitsverbetering van de asielprocedure. Daar is nog veel werk aan de winkel!

Kristien Grauwels, Volksvertegenwoordiger Agalev
Géraldine Pelzer, Volksvertegenwoordiger Ecolo


Meer informatie:
Agalev Kamerfractie
Tel. 02-549 84 18 Fax 02-549 87 98
e-mail: fractie.kamer@agalev.be