Provincie Noord-Holland

Persbericht, 30 november 2001

Provinciepenning voor Max van den Berg

Prof. ir. Max van den Berg heeft vanmiddag uit handen van de commissaris van de Koningin in Noord-Holland, prof. dr. J.A. van Kemenade, de provinciepenning ontvangen als blijk van waardering voor zijn activiteiten voor de provincie sinds zijn indiensttreding in 1986.
De heer Van den Berg, die afscheid nam als projectdirecteur Schipholzaken bij de provincie Noord-Holland, kreeg een symposium aangeboden met als titel: "Omzien naar idealen in de ruimtelijke planning". Hierop werden inleidingen gehouden door prof. dr. L. A. de Klerk, drs. H.J.Licher, dr. V. van Rossem, ir. D.F.Sijmons en dr. J.J.M.Hemel.
De gedeputeerde Ruimtelijke Ordening, mr. H.M.Meijdam overhandigde na het symposium aan de heer Van den Berg een 'liber amicorum' waarin de inleidingen van de sprekers zijn opgenomen.
In een terugblik op zijn veertigjarige bezigheden op het terrein van ruimtelijke planning vatte de heer Van den Berg samen wat steeds zijn drijfveer is geweest: "werken aan een mooie omgeving voor gewone mensen".