Euronext Brussels

Persberichten - 29/11/2001

Intebrew lanceert openbaar bod to aankoop op Pivovarna Union (Slovenië)

Intebrew lanceert openbaar bod to aankoop op Pivovarna Union (Slovenië)

Het Directiecomité van Pivorovna Union verwelkomt Interbrew als strategische partner om in de omliggende landen nieuwe mogelijkheden voor het Union-merk te ontwikkelen.

Tijdens een persconferentie die vandaag bij Pivovarna Union in Ljubljana werd gehouden en die werd voorgezeten door Mitja Lavric, Voorzitter van het Directiecomité van Pivovarna Union, hebben Jaak De Witte, Executive Vice President Central Europe van Interbrew en Gauthier de Biolley, Vice President Strategy & Business Development van Interbrew, het openbaar bod van Interbrew op alle nog uitstaande aandelen van Pivovarna Union, tegen een prijs van SIT 73.000, voorgesteld. Ze hebben ook Interbrews strategie voor de Sloveense biermarkt en de plannen voor Pivovarna Union uiteengezet.

Interbrews openbaar bod tot aankoop en het prospectus, die vandaag worden gepubliceerd, hebben betrekking op de 340.030 gewone geregistreerde stemgerechtigde aandelen in Pivovarna Union d.d.van dezelfde categorie. Deze vertegenwoordigen alle 451.114 uitstaande aandelen van Pivovarna Union verminderd met de 111.084 aandelen die op de dag van de publicatie van het Bod reeds in het bezit van Interbrew waren. Op de dag van de publicatie van het Bod is Interbrew eigenaar van 24,62 % van de aandelen van Pivovarna Union. Na publicatie van de intentie om een openbaar bod te doen, heeft Interbrew 765 aandelen van Pivovarna Union verworven. Het bod is geldig van 28 november tot 27 december 2001 (beide data inbegrepen).

Interbrews strategie is gebaseerd op de visie dat de brouwerij-industrie een lokale activiteit is. Het succes van Interbrew steunt op de ontwikkeling van sterke lokale merken en op het vermogen van de lokale bedrijven en het management om aan de behoeften van de klanten te beantwoorden. Het partnerschap met Pivovarna Union maakt deel uit van deze strategie om in de belangrijke biermarkten in de wereld sterke lokale platforms uit te bouwen, waarbij de wereldwijde positie en ambitie wordt gecombineerd met de kracht van de lokale merken van Union.

Mitja Lavrič, voorzitter van het Directiecomité van Pivovarna Union, zei: Interbrew is terecht The Worlds Local Brewer ©. Het is een wereldpartner die de lokale biermarkt begrijpt. Interbrew zal Pivovarna Union heel wat expertise en best practices bezorgen, alsook toegang tot de distributiekanalen in de omliggende landen verschaffen. Onze eerste stap was de ondertekening van het strategisch partnerschip met Interbrew, dat een overeenkomst inhoudt voor de productie in licentie van Union bier in Zagrebačka Pivovara in Zagreb en in de Trebjesa-brouwerij in Nikič.

Daarnaast hebben we ook een overeenkomst getekend met het oog op de export van Union bier naar markten in de Europese Unie.

Jaak De Witte, Executive Vice President Central Europe van Interbrew, zei: Interbrew gelooft in Pivovarna Union. Pivovarna Union is een uitstekende brouwerij en Union is een uitstekend bier, zowel wat het product als wat het merk betreft. We hebben ons geëngageerd in de Sloveense biermarkt en willen een sterk lokaal platform ontwikkelen. We zullen de merken, mensen en productie van Union grondig ondersteunen en versterken. Pivovarna Union zal een sterke Sloveense brouwerij en een verantwoordelijke burger blijven, met stevige wortels in de sociale omgeving van Ljubljana en Slovenië.

In overeenstemming met het strategisch partnerschip tussen Pivovarna Union en Interbrew, dat op 12 oktober 2001 werd ondertekend en de productie in licentie van Union bier in Zagrebačka Pivovara, Kroatië en in de Trebjesa-brouwerij in Montenegro omvat, werd reeds gestart met de productievoorbereidingen.

Bron: Interbrew
Provider: Euronext Brussels