Gemeente Hoogeveen

Verzoek hogere grenswaarde (wegverkeerslawaai) Wet geluidhinder Bedrijventerrein Buitenvaart II

Binnen de gemeente Hoogeveen wordt een nieuw bedrijventerrein ontwikkeld: Buitenvaart II. Binnen het bestemmingsplan van Buitenvaart II wordt de realisatie van de nieuw aan te leggen 'Verlengde Mr.Cramerweg' mogelijk gemaakt. De weg wordt gesitueerd ten zuiden van het Hollandscheveldse Opgaande en zal ter hoogte van de Zuidwolderwaterlossing aansluiten op de Riegshoogtendijk. In het kader van de bestemmingsplanprocedure is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat door de aanleg van de 'Verlengde Mr.Cramerweg' en het knippen van de Trekgatenweg in totaal bij 218 woningen gelegen aan het Hollandscheveldse Opgaande en de Riegshoogtendijk een forse afname van de geluidsbelasting zal plaatsvinden. Daarnaast blijkt dat bij 7 woningen liggend binnen de invloedssfeer van dit plan, de geluidsbelasting toeneemt. Het betreft hier de volgende woningen:
* Albartsweg 4 en 7

* Riegshoogtendijk 130 (voor- en zijgevel), 136
* Hollandscheveldse Opgaande 19a, 21 en 22 (zijgevels)
waarbij de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A) wordt overschreden. Hiervoor wordt op grond van de Wet geluidhinder bij Gedeputeerde Staten van Drenthe een ontheffing aangevraagd. De ontheffing is gebaseerd op de artikelen 83 en 100a van de Wet geluidhinder respectievelijk de artikelen 2, lid 2, onder c en artikel 2, lid 5 van het Besluit grenswaarden binnen zones langs wegen.

Het ontwerp-verzoek hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Buitenvaart II en het daarbij behorende akoestische rapport liggen vanaf 8 november 2001 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Milieu, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn opmerkingen schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen, postbus 20.000, 7900 PA te Hoogeveen. Nadere inlichtingen kunnen worden verkregen bij de heer A.W.J. Wijngaarden van de afdeling Milieu, telefoonnummer 0528-291604.