Philips

Philips Research focusseert

(Amsterdam) Philips Research is bezig met het focusseren van zijn activiteiten. Vermindering van het kortetermijnonderzoek voor de productdivisies speelt hierbij een rol. Dit focusseren leidt tot een wereldwijde reductie van ongeveer 300 banen.

Dit is ongeveer 10% van het totaal aantal medewerkers van Philips Research, inclusief ondersteunende diensten. Deze banenreductie heeft geen invloed op het langetermijnonderzoek. De raad van bestuur heeft besloten dat het budget voor dit onderzoek, ongeveer eenderde van het huidige totale researchbudget, op het niveau van 2001 blijft.

Hogere Efficiëntie
Het reorganisatieproces - dat in de loop van 2003 afgerond wordt - zal de efficiëntie verhogen. De researchactiviteiten zullen in zo weinig mogelijk labs worden geconcentreerd. Daarnaast vindt er een reductie plaats in de kosten van de ondersteunende diensten.

De consequenties voor de individuele laboratoria worden op de verschillende locaties nader bepaald. De werknemers op de verschillende locaties zullen door het eigen management worden geïnformeerd. Op het Nat.Lab. in Eindhoven, waar ongeveer 1500 mensen werken vallen geen gedwongen ontslagen. (30-11-2001)

Copyrights © 2001

All rights reserved.
Koninklijke Philips