Politieberichten Hollands Midden




30 november 2001

Verdachte vernielingen/baldadigheid aangehouden Noordwijk (D1)
De politie heeft op donderdagmorgen 29 november een 20-jarige Noordwijker aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het aanbrengen van graffity aan een gebouw in Noordwijkerhout tussen zaterdag 22 of zondag 23 september. Tevens wordt de Noordwijker ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de vernielingen aan en het aanbrengen van graffity op een snackbar aan de Molenstraat op zondag 23 september. De Noordwijker is na verhoor weer heengezonden.

Verkeersongeval Alphen a/d Rijn (D3)
Een 42-jarige fietster uit Alphen a/d Rijn is gisterenmiddag, 29 november rond 18.00 uur, gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw fietste op de rotonde op de Noorder Keerkring. Een 33-jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn naderde de rotonde, maar zag de voor hem van rechts komende fietser niet aankomen fietsen. Hij verleende geen voorrang, waardoor de aanrijding ontstond. De vrouw is met rug- en knieletsel naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Aanrijding Alphen aan den Rijn (D3)
Een 24-jarige Alphense is op woensdag 28 november met hoofdletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Als inzittende van een auto raakte zij betrokken bij een aanrijding op de Van Foreestlaan. Rond 14.40 uur sloeg een 22-jarige automobilist uit Amersfoort links af. Hij zag daarbij een tegemoetkomende auto bestuurd door een 27-automobilist uit Alphen vermoedelijk over het hoofd.

Inbraak in woning Leiden (D4)
Op woensdag 28 november werd er overdag ingebroken in een woning aan de Rossinistraat. Een ruitje van een raam werd vernield waarna het hefboompje omhoog en het raam ontsloten kon worden. Uit de woning is een videorecorder en een fototoestel gestolen.

Verdachte woninginbraak aangehouden Zevenhuizen (D2)
De politie heeft vorige week een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van woninginbraak. De man zou op zaterdagmorgen, 4 augustus, hebben ingebroken in een woning aan de Knibbelweg. Uit de woning werden autosleutels gestolen waarmee vervolgens een auto is weggehaald. De man wordt er tevens van verdacht met een andere gestolen auto naar Zevenhuizen te zijn gereden waarna de woninginbraak werd gepleegd. De man is inmiddels in bewaringgesteld. Onderzocht wordt of de man betrokken is geweest bij andere in Zevenhuizen gepleegde woninginbraken.

Man van meer inbraken verdacht Moerkapelle (D2)
De op 17 november aangehouden 20-jarige verdachte van een bedrijfsinbraak wordt er tevens van verdacht diezelfde nacht nog vier inbraken te hebben gepleegd. Het gaat hierbij om inbraken aan de Abraham Kroesweg in Waddinxveen. De verdachte is voorgeleid aan de rechter. De uit Den Haag afkomstige man werd op zaterdag 17 november omstreeks 04.40 uur aangehouden op verdenking van inbraak bij een kantoor aan de Van Hasseltweg. Een bewoner zag twee personen zich verdacht ophouden bij het kantoor en alarmeerde de politie. Een buurtbewoner kon de Hagenaar in de omgeving aanhouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. Uit onderzoek bleek dat de twee op een gestolen scooter uit Den Haag waren gekomen. De scooter is inmiddels terug naar de eigenaar.

Verdachte tanken zonder betalen aangehouden Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft een 37-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van diefstal van benzine. De Rotterdammer zou in april en juni dit jaar in totaal vier keer hebben getankt bij een benzinestation langs de Rijksweg A20 zonder te hebben betaald.

Verdachte bedrijfsinbraken aangehouden Nieuwerkerk a/d Ijssel/Zevenhuizen (D2)
De politie heeft op zondag 25 november een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht in december 2000 en in januari en november dit jaar te hebben ingebroken bij bedrijven in Nieuwerkerk aan den Ijssel en Zevenhuizen. De verdachte werd in de bedrijven overlopen door medewerkers waarna hij vervolgens mededeelde op zoek te zijn naar werk. In een enkel geval bedreigde hij een medewerker. De verdachte heeft bedrijfsruimten en kleding van personeel doorzocht.

Onder invloed Waddinxveen (D2)
Agenten zagen vrijdagochtend 30 november rond 03.30 uur een auto met hoge snelheid over de Stolberglaan en Kanaaldijk. De bestuurder, een 28-jarige Waddinxvener, bleek gedronken te hebben en de auto was onverzekerd. De ademanalyse wees 485 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Inbraak woning Gouda (D2)
In een woning aan de Volmolenhof is op 28 november ingebroken. Een voordeur werd opengewrikt en een GSM en geld werd weggenomen.
In een woning aan de Oosthaven ingebroken. Hier werd de voordeur met grof geweld geforceerd. De dader heeft zijn werk niet afgemaakt. Inbraakgereedschap bleef achter en het bleef derhalve bij een poging.
Aan de Ghandiweg werd door te hengelen ingebroken in een woning. Hier werden twee telefoons weggenomen.

Inbraak woning Bodegraven (D2)
In een woning aan de Burg. Le Coultrestraat is tussen 28 en 29 november ingebroken. In een schuifraam werden gaatjes geboord. Vanuit de woonkamer werd een audio-installatie weggenomen

Bedreiging met aanhouding Gouda (D2)
Een 23-jarige Gouwenaar is in de avond van 29 november aangehouden terzake bedrieiging met een mes. Tussen de Passage en de markt werd een 21-jarige man uit Gemert door de verdachte bedreigd met een mes en zodoende werd hij gedwongen zijn GSM af te geven. De melding werd doorgegeven aan de politie en even later trofd de politie een op het doorgegeven signalement gelijkend persoon aan op de Hoge Gouwe. De man werd aangehouden en werd door de aangever herkend. De verdachte is ingesloten.

Inbraak woning Stolwijk (D2)
Op klaarlichte dag werd ingebroken in een vrijstaande woning aan de Opweg. Uit de woning werden video- en audioapparatuur weggenomen. Er wordt nog een technisch onderzoek ingesteld.