Gemeente Heumen

30-11-2001

Afwerking wegen in dorp Heumen

Nog dit jaar worden de entree van het dorp Heumen aan de westzijde en een nog niet aangepast stuk in het centrum definitief aangepakt. De rijbaan ter hoogte van het punt waar de Overasseltseweg in de Dorpstraat overgaat wordt versmald. Er komen trottoirbanden en de bermen worden ingeplant met bomen en andere begroeiing. De huidige wegmarkering wordt vervangen door een 'middengeleider'. De maatregelen zijn bedoeld om de automobilist duidelijker te laten merken dat hij de bebouwde kom binnenrijdt.

centrum
In het centrum heeft het stuk tussen Looistraat en het plein voor de kerk nog niet zijn definitieve vorm. Het is de bedoeling om het dwarsprofiel van dat plein door te laten lopen tot aan de Looistraat. De rijbaan blijft geasfalteerd.
Deze werkzaamheden zijn ingrijpender. De weg wordt er voor afgesloten. Dat heeft tot gevolg dat aanwonenden hun auto dienen te parkeren op het plein voor de kerk en dat het verkeer wordt omgeleid. De aanwonenden krijgen nog te horen wanneer precies met de werkzaamheden wordt gestart.