Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting

Themabijeenkomst PPS

30-11-2001

De projectorganisatie binnen de gemeente

Medio januari 2002 organiseert de SEV een themabijeenkomst met als onderwerp `Publiek-private samenwerking rond het (Politie) Certificaat Veilige Woning/De projectorganisatie binnen de gemeente`. Deze bijeenkomst is vooral interessant voor projectleiders bij gemeenten. Via deze site wordt de exacte datum bekend gemaakt.

De gemeente als partner in PPS-constructies kan soms voor nare beslissingen komen te staan. In de onderhandelingspositie is geheimhouding soms nodig, terwijl het besluitvormingstraject van de gemeente juist zo openbaar mogelijk moet zijn. Kan dit worden voorkomen, bijvoorbeeld door een andere vorm van projectorganisatie binnen de gemeente te kiezen?

De vragen die tijdens deze bijeenkomst aan bod komen: wat zijn de voorkomende vormen van projectorganisaties voor gemeenten? Hoe zijn daarbij de verantwoordelijkheden geregeld? Wat zijn de kansen en knelpunten per model?

Robert Taen van EMIconsult is gevraagd om als gespreksleider op te treden. Taen heeft onlangs een tussenevaluatie van de Stad & Milieuprojecten uitgevoerd. Ook zal hij enkele IPSV-projecten onder de loep nemen. Zijn bevindingen presenteert hij deze middag. Hans Thoolen, hoofd afdeling projectmanagement van de gemeente Breda verzorgt een inleiding; hij vertelt over zijn ervaringen in meerdere grootschalige gemeentelijke (IPSV) projecten.