Ingezonden persbericht


AIDS preventie; druggebruikers.
Promotie drs. P. van Empelen
in de Faculteit der Psychologie.
AIDS prevention among Dutch drug users: An intervention mapping approach. Promotores: Prof.dr. G.J. Kok; Prof.dr. G.S. Parcel; co-promotor: dr. L.K. Bartholomew, Univ. Texas, USA.
Vrijdag 30 november,14.00 uur.

In het westen lijken druggebruikers de belangrijkste HIV-transmissie bron te zijn als het gaat om heteroseksuele overdracht. Druggebruikers vrijen vaak onveilig, met name in vaste relaties. Het in het proefschrift beschreven project richt zich op de bevordering van condoomgebruik. Het belangrijkste doel was om via Intervention Mapping, een stapsgewijs programma-ontwikkelingsprotocol, theorie- en onderzoek-gestuurde AIDS preventieprogramma's te ontwikkelen. Achtereenvolgens zijn het probleem, de mogelijke oplossingen en tenslotte de mogelijke preventieprogramma's in kaart gebracht. Dit heeft uiteindelijk, in samenwerking met stichting Mainline, geleid tot een serie brochures met theorie-gestuurde rolmodelverhalen, met het doel dat druggebruikers zich in de verhalen herkennen, en tevens overtuigd raken van veiliger alternatieven.

Noot voor de pers

De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 2044. Voor urgente zaken buiten kantooruren 06 21275612. Mailto:pers@bu.unimaas.nl. De persberichten van de UM staan op Internet www.pers.unimaas.nl.