Politiebericht Boxtel 5-12-2001
Politiebericht district Aa & Dommel

WONINGINBREKERS AANGEHOUDEN, Boxtel

Met de aanhouding van twee mannen heeft de politie een aantal woninginbraken op-gelost. De twee mannen, 37-jaar, zonder vaste woon of verblijfplaats, en 38 jaar afkom-stig uit Maassluis, hebben zich schuldig gemaakt aan woninginbraken in Boxtel , `s-Hertogenbosch en Culemborg.

De jongste van de twee werd op 17 november op heterdaad betrapt bij een woninginbraak in Culemborg. Bij deze woning wist hij door middel van hengelen binnen te komen. In de nacht van 15 op 16 oktober werd bij 6 woningen in Boxtel op een dergelijke manier ingebroken. Vroeg in die nacht werd het tweetal bij toeval gecontroleerd in Boxtel. Op dat moment was van de inbraken nog niets bekend. Uit sporen die bij het onderzoek naar deze woninginbraken zijn aangetroffen bleek dat het tweetal als verdachte kon worden aange-merkt. Enige tijd later, in de nacht van 8 op 9 november werd op drie plaatsen in Boxtel door hen-gelen ingebroken. Bij een van de woningen werd een bankpasje gestolen. Met dit pasje werd later die nacht, bij een betaalautomaat van een bank, getracht met te pinnen. Aan de hand van de opnamen die bij de automaat zijn gemaakt werd een van de twee inbrekers herkend.

Een horloge dat bij een van de twee werd aangetroffen, bleek afkomstig te zijn van een wo-ninginbraak in `s-Hertogenbosch. Verder onderzoek heeft uitgewezen, dat ze zich waar-schijnlijk aan een viertal woninginbraken in `s-Hertogenbosch hebben schuldig gemaakt. Bij het tweetal zijn goederen aangetroffen, waarvan de politie het vermoeden heeft dat ze ook van diefstal afkomstig zijn. De herkomst is echter niet bekend. Enkele van deze spullen zullen maandagavond worden getoond in de uitzending van Opsporing Verzocht.

SNELHEIDSCONTROLE, Boxtel

Dinsdagmiddag is zijn bij en snelheidscontrole op de Parallelweg Zuid 30 bestuurders be-keurd. Op deze weg waar 50 km/u gereden mag worden, werden 144 voertuigen gecontro-leerd. De hoogste snelheid was 92 km/u.

INBRAAK WONING, Boxtel

Dinsdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Eindhovenseweg in Boxtel. Een raam werd opengebroken waardoor men binnen kon komen. Alle kamers werden doorzocht. Een onbekend geldbedrag werd gestolen. Dezelfde middag is ingebroken in een woning aan Hoogheem in Boxtel. Een deur werd opengebroken. Sieraden, geld en parfum werden gestolen.