Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Level 3 voornemens Europees netwerk uit te breiden

Aanvullende service in acht nieuwe markten in 2002 door gebruikmaking van bestaande capaciteit van andere carriers

Amsterdam, 5 december 2001 - Level 3 Communications wil in 2002 zijn Europese netwerk aanzienlijk uitbreiden en in nog acht markten in West Europa diensten aanbieden. Het gaat om Genève, Madrid, Milaan, Stockholm en Zurich en de Duitse steden Keulen, Karlsruhe en Stuttgart. Level 3 is voornemens wavelenghts of operationele (aangelichte) bandbreedte te verwerven van carriers die al actief zijn in de betrokken regio's. Hierdoor kan Level 3 een aanvullend scala van communicatiediensten aan klanten bieden.
"Dit voornemen zal onze Europese aanwezigheid drastisch vergroten," verklaart Kevin O'Hara, president en chief operating officer van Level 3. "Na het voltooien van deze uitbreiding kan Level 3 diensten leveren aan 17 van de belangrijkste Europese markten. De uitbreiding volgt mede op aanmoediging van bestaande en toekomstige klanten en zal hen naar mijn verwachting een nog betere toegang bieden tot de voordelen van Level 3 op operationeel, provisioning en kostengebied." Level 3 biedt een brede reeks van communicatiediensten bedoeld voor de top 300 van bandbreedte-klanten, dat onder andere bestaat uit wavelenghts, private line, glasvezel, managed modem en IP diensten. Tot de huidige klanten van Level 3 behoren America Online, BT, Cable & Wireless, COLT Telecom Group, France Telecom, Microsoft, @Home Benelux en Kennisnet.
Door de beslissing wavelenghts of andere operationele bandbreedte te gebruiken zal Level 3 volgens O'Hara kunnen uitbreiden tegen een fractie van de kosten die gemaakt zouden worden om zelf aan te leggen. "Level 3 behoudt zijn zeer sterke financiële positie, met ongeveer $2,5 miljard aan beschikbare liquiditeit aan het eind van het derde kwartaal," stelt hij. "De huidige commotie in de communicatie-industrie benadrukt nog eens het strategische belang van onze kaspositie. Om dit te behouden, bewerkstelligen we deze Europese uitbreiding op de minst kapitaalintensieve wijze. Zo kunnen we de behoeften van onze klanten beter bedienen, terwijl we onze voorgefinancierde status en financiële veerkracht behouden."
Level 3's Europese (two-ring) netwerk omvat 5.760 kilometer en verbindt Londen, Amsterdam, Brussel en Parijs en de Duitse steden Frankfurt, Dusseldorf, Hamburg, Berlijn en Munchen. Het bedrijf beschikt eveneens over meervoudige stedelijke buizennetwerken in al deze negen markten.

Over Level 3 Communications
Level 3 Communications (Nasdaq: LVLT) is een wereldwijd opererende onderneming voor of van informatie- en communicatiediensten. Het bedrijf levert een breed pakket aan diensten, waaronder IP-diensten, breedbanddatatransport en de eerste diensten binnen de industrietak die gebaseerd zijn op Softswitch (brug tussen analoge en digitale telefoonnetwerken). Voorts biedt Level 3 Communications co-locatiediensten in de vorm van geavanceerde faciliteiten voor netwerkvoorzieningen en ondersteuningsdiensten aan IP-intensieve ondernemingen zoals ISP's (aanbieders van internetdiensten), ASP's (aanbieders van toepassingsdiensten) en Content Providers (aanbieders van inhoud). Level 3 levert hoofdzakelijk aan communicatie-intensieve bedrijven die hun diensten leveren via het Level 3 netwerk. Het internetadres van Level 3 is www.Level3.nl.



Ingezonden persbericht