Gemeente Oegstgeest

Vergunningen

Drank- en horecavergunning Een drank- en horecavergunning is verleend aan V.O.F. De Gouwe te Oegstgeest voor de inrichting Rhijngeesterstraatweg 31. De aanvraag en de verleende vergunning liggen ter inzage bij de heer F. van Rijn van de afdeling Burgerzaken, tel. (071) 51 91 785.

Gehandicaptenparkeerplaats Een gehandicaptenparkeerplaats is gereserveerd voor mevrouw H.C. Straathof-van der Weijden, Morsebellaan 10, ter hoogte van haar woning. De aanvraag en de verleende aanwijzing liggen ter inzage bij de heer F. van Rijn van de afdeling Burgerzaken, tel. (071) 51 91 785.

Vuurwerk
De gemeente heeft regels gemaakt voor iedereen die een knallend nieuwjaar wil vieren. Hieronder staan de belangrijkste. Dit jaar valt 30 december op een zondag. Daarom mag dit jaar op 28, 29 en 31 december vuurwerk worden verkocht bij de volgende adressen:
1. Van Nieuwland Hoveniers, Haarlemmerstraatweg 8A;
2. Dullaert's IJzerwaren; De Kempenaerstraat 9-11;
3. De Tombe, De Kempenaerstraat 77. Alleen deze winkels hebben een vergunning van de gemeente om vuurwerk te verkopen.
Vuurwerk mag alleen knallen tussen 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.
Op ander dagen mag je geen vuurwerk bij je hebben. Behalve natuurlijk tussen de winkel en huis. Vuurwerk wordt niet verkocht aan personen onder de 16 jaar. Niemand mag meer dan 2 kilogram vuurwerk in bezit hebben. Maak van oud & nieuw voor iedereen een feestdag. Wees voorzichtig met vuurwerk. Steek geen vuurwerk af in de buurt van bejaardentehuizen, huizen met rieten daken, winkelcentra, de dierenambulance en het vogelasiel.
Je bent een rund als je met vuurwerk stunt en laat stunten. Op grond van de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen een besluit van het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken. Uw bezwaarschrift kunt u binnen zes weken na publicatie zenden aan College van burgemeester en wethouders van Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening (APV) inzake aanmeren/ligplaats innemen van pleziervaartuigen

De gemeenteraad van Oegstgeest heeft in haar vergadering van 13 december jongstleden besloten artikel 5.3.2.A en artikel 5.3.2.B van de APV te wijzigen.

Door de wijziging is het verboden met een vaartuig, niet zijnde een woonschip en langer dan zes meter, aan te leggen buiten een door het college van burgemeester en wethouders aangewezen gebied ten zuiden van de Overveerpolder en in de jachthavens. Het aanlegverbod is niet van toepassing indien de eigenaar van het vaartuig tevens eigenaar is van het betreffende water en/of van het oeverperceel direct grenzend aan het water waar met het vaartuig de betreffende plaats wordt ingenomen.

Het bovenstaande geldt ook voor vaartuigen (niet zijnde woonschepen) die korter zijn dan 6 meter. Voor deze boten zullen echter ook openbare aanlegsteigers gebouwd worden waaraan zij ook mogen liggen (voor maximaal twee dagen). Over de plaatsing van deze aanlegsteigers zult u, eveneens via de Oegstgeester Courant, nader worden geïnformeerd.

Deze wijzigingen aan de Algemene Plaatselijke Verordening treden in werking met ingang van de achtste dag na deze bekendmaking. De verordening en de daarin opgenomen wijzigingen liggen op het gemeentehuis (Rhijngeesterstraatweg 13) op werkdagen van 8.30 tot 12.30 ter inzage. Indien u vragen over de wijzigingen heeft kunt u contact opnemen met mevrouw Veerman (071 -51 91 753) of de heer Bruins (071- 51 91 755).

Ingekomen bouwaanvragen en meldingen
· Groenhovenlaan 1 - uitbreiden woonhuis
· Geversstraat 40 en 40A - wijzigen gevel winkel in kantoor en gevel
· Juffermansstraat 48 - uitbreiden woonhuis
· Terweeweg 84 - uitbreiden winkelpand
Verleende bouwvergunning/geaccepteerde meldingen
· Paedtslaan 2 - bouw tuinhuisje
· Paedtslaan 2 - bouw serre
· Rijnzichtweg 32 - plaatsen dakkapel achterzijde
· Annie M.G. Schmidtlaan 66 - dakopbouw berging
· Cornelis van Eesterenlaan 38 - uitbreiden woonhuis
· Jacob van Ruysdaellaaan 15 - plaatsen dakkapel voor - en achterzijde
· Ida Gerhardtlaan 12 - uitbreiden woonhuis voor- en achterzijde
Alle hierboven genoemde bouwvergunningen/meldingen, aanvragen en bouwplannen liggen van 20 december 2001 t/m 3 januari 2002 op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis op het adres Rhijngeesterstraatweg 13. Tegen een besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatie schriftelijk en gemotiveerd bezwaren indienen het College van Burgemeester en Wethouders van Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

Voorgenomen vrijstellingen van het bestemmingsplan artikel 19, lid 1 van de WRO. Het college van Burgemeester en Wethouders is van plan om met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor het volgende plan: Zoutkeetlaan 4 - bouw vier woningen (huidige plek Begemann Boot charter)

Voorgenomen vrijstellingen van het bestemmingsplan artikel 19, lid 3 van de WRO.

· Irislaan 281 - uitbreiden autowasserette
· Martinus Nijhofflaan 1 - uitbreiden woonhuis
Bovenstaande verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 20 december 2001 t/m 17 januari 2002 gedurende vier weken ter inzage bij de Centrale Balie van 08.30 tot 12.30 uur in het gemeentehuis op het adres Rhijngeesterstraatweg 13. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest kenbaar maken.

Als u informatie wilt over het aanvragen van een bouwvergunning of een bestemmingsplan wilt inzien, kunt u een afspraak maken met de afdeling Bouwen en Wonen, Rhijngeesterstraatweg 13, telefoon (071) 51 91 761.