FNV BONDGENOTEN

Stork Electronics Son wint Flex-engel 2001

Stork Electronics is het bedrijf dat het beste omgaat met uitzendkrachten. Om die reden heeft het bedrijf uit Son vanmiddag de Flex-engel gewonnen. De Flex-engel is een initiatief van FNV Bondgenoten. Iedere twee jaar wordt de Flex-engel uitgereikt aan het bedrijf dat het beste omgaat met uitzendkrachten. De betrokkenheid van Stork Electronics bij de uitzendmedewerkers is groot. Bij individuele problemen helpt het bedrijf bij vinden van oplossingen; een lening bij huurachterstanden en een vast contract voor medewerkers die anders geen verblijfsvergunning krijgen, zijn maar een paar voorbeelden.

Bij het bedrijf dat werkzaam is op het gebied van de telecom, lucht- en ruimtevaart werken ongeveer 100 uitzendkrachten. Het feit dat het bedrijf oog heeft voor het individu achter de uitzendkracht was voor de jury doorslaggevend. Naast de persoonlijke benadering krijgen uitzendkrachten mogelijkheden om opleidingen te volgen en stromen zij met enige regelmaat door naar een vaste baan. FNV Bondgenoten bestuurder Jeanette Brouwer 'Het sociale gezicht tegenover uitzendkrachten maakt het bedrijf tot de terechte winnaar van de Flex-engel'.

Voor de Flex-engel 2001 waren zeven bedrijven genomineerd. Op de tweede plaats eindigde het Nuon Callcentre in Leeuwarden. Nuon onderscheidt zich vooral door de professionele aanpak. Er is veel aandacht voor de arbeidsomstandigheden. Voor de ongeveer 1000 uitzendkrachten is een speciaal coördinatiepunt ingericht. Ongeveer 80 uitzendkrachten zijn afgelopen jaar in vaste dienst genomen.

De Bleckmanngroep in Oldenzaal verdient volgens de jury een aanmoedigingsprijs. Bij de Bleckmanngroep werken in drukke periodes ongeveer 350 uitzendkrachten. Er wordt bij de kledingdistributeur veel aandacht besteed aan het inwerken en begeleiden van nieuwe krachten. Verder krijgen ook de uitzendkrachten een behoorlijke korting op kleding.

Meer informatie:
Jeanette Brouwer, bestuurder FNV Bondgenoten, 06-51256552 Nathalie Koopman, voorlichter FNV Bondgenoten, 030-2738389

20 dec 01 16:18