Ingezonden persbericht

Vlaardingen, 13 december 2001

PERSBERICHT

KERSTPROGRAMMA 2001 IN VISSERIJMUSEUM VLAARDINGEN

In de Kerstvakantie is er in het Visserijmueum aan de Westhavenkade van alles te beleven voor jong en oud. Aan de fototentoonstelling 'Vlaardingen Toen' is een kinderprogramma verbonden en in museumpaviljoen De Joon is de kunstmanifestatie 'Panorama Vlaardingen' te bewonderen.

De fototentoonstelling 'Vlaardingen Toen' laat werk zien van de straatfotograaf Piet van den Berg, die prachtige beelden heeft vastgelegd van het visserijverleden van ca 1920 - 1960. Naast deze foto's is ook zijn donkere kamer, portretstudio en winkeletalage met originele voorwerpen in het museum te zien. Aan deze tentoonstelling is in de Kerstvakantie een speciaal programma voor kinderen van ongeveer 10 jaar oud verbonden.

Deelnemers ontvangen een kartonnen camera. Hierin zitten drie boekjes die vragen en opdrachten bij de tentoonstelling geven. Met de camera om hun nek ontdekken de kinderen wat foto's over het verleden kunnen vertellen (fase 1). Daarna zien ze hoe een camera, foto's ontwikkelen en afdrukken nu eigenlijk werkt. In de portretstudio maakt een fotograaf een portretfoto van de deelnemers (fase2). Na het museumbezoek kunnen (groot)ouders en kinderen samen buiten zelf foto's van het visserijverleden gaan maken (fase 3). In het museum zijn wegwerpcamera's verkrijgbaar (f 12,-/ ¤ 5,45). De portretfoto en de beste zelfgemaakte foto's kunnen later in de boekjes geplakt worden. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten voor deelname aan dit project bedragen f 5,-/ ¤ 2,45. Dit is inclusief kartonnen fotocamera, boekjes en antwoordvel, toelichting voor de begeleider, museumbezoek en de portretfoto.

Verder in het museum voor de jeugd:

- Draadfiguren solderen

- Knutselen

- Limonade en kerstkransjes


Deelname aan het kinderprogramma bij de fototentoonstelling en aan de overige activiteiten voor de jeugd is mogelijk op 26, 27 en 28 december vanaf 12.00 uur.
Voor volwassenen:

- Fototentoonstelling 'Vlaardingen Toen'
Een eye-opener voor 'oude' en 'nieuwe' Vlaardingers!
- 'Panorama Vlaardingen' in museumpaviljoen de Joon Kunstenaars gaven hun visie op de vorming van het nieuw Vlaardings Museum en lieten zich inspireren door de collecties van de deelnemende partners. Het publiek neemt plaats op een draaiplateau en kan - al rondjes draaiend - het resultaat bewonderen.

Voor inlichtingen:
Visserijmuseum
Westhavenkade 53-54
3131 AG Vlaardingen
tel. (010) 434 87 22
contactpersoon: Meta Snijders (educatief medewerker)

Let op openingstijden gedurende de feestdagen:


Openingstijden                                             Tarieven
26 december             12.00  17.00 uur        Volwassenen:            f 6,-/  ¤ 2,75
27 en 28 december       10.00  17.00 uur        Met reductie:           f 3,50/ ¤ 1,60
Kinderactiviteiten      12.00  17.00 uur        Kinderen:               f 3,50/ ¤ 1,60 
Kinderprogramma bij fototentoonstelling (inclusief entree):             f 5,-/  ¤ 2,45
Overige kinderactiviteiten:  gratis
Museumpaviljoen de Joon: toegang gratis

Op 25 december en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.